BMW 5-Serie: Bmw 535d help help

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 535d

Wie kan er mij helpen ? Het gaat over een bmw 535d bouwjaar 2005 motor met 272pk !
m57...blok
We hebben schade gemaakt door benzine te tanken.
Er zijn 2pistons gesmolten en er is 1klep kapot.

we hebben de kleppen vervangen maar de pistons moeten ook vervangen worden ! we hebben nog een andere m57 blok liggen van een 730d en de pistons zijn hetzelfde ,alleen de olieschraapveer is dikker van de 535d !maar dit is naar het schijnt niet erg.klopt dit ?
wat hebben we nu gedaan..we hebben die pistons van die 730d genomen (dus die pistons met een iets dunnere olieschraapveer) en we hebben nieuwe nieuwe zuigerveren op geplaatst...dus een nieuwe olieschraapveer (is dus wel dunner) dan 2nieuwe compressieveren en dan hebben we de cilinders gehoond ! toen we de pistons in de cilinder wouden plaatsen toen bleek dat er iets tegen werkte en we vergelijkten de bovenste chrome zuigerveer met de oude en het bleek dat die nieuwe zuigerveer te groot was ?! wat hebben we nu gedaan : we hebben de bovenste zuigerveer van de oude piston genomen (dus gewoon de zuigerveer wat bij die piston hoort ! dus van de 730d !dan de middelste veer hebben we nieuw gezet en de onderste olieschraapveer ook nieuw ! nu is mijn vraag

kan dit kwaad ? kan het kwaad dat de bovenste zuigerveer een oude is en de onderste en de olieschraapveer nieuw ???heeft dit geen invloed op de inwerking ofzo ? we hebben het zo gedaan om de kosten te besparen
we hebben natuurlijk ook alle 6de pistons geplaatst van de 730d in de 535

bartjebartje

Geplaatst door bartjebartje (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 8 jaar geleden

Ik heb het verhaal een paar keer gelezen , en ik heb er geen goed gevoel , dat heb je waarschijnlijk zelf ook niet , anders had je de vraag niet gesteld .
Oude en nieuwe zuigerveren op een zuiger tja , de zuigers waren verbrand , hoe zien de cilinderwanden er uit ?
Heb je gemeten of ze ovaal zijn ?
Met honen haal je altijd wat materiaal weg .
Ik ben bang dat goedkoop duurkoop gaat worden.

Marjacq (0) PRO, 8 jaar geleden

Schade gemaakt door benzine te tanken in een commenrail diesel.... een hogedrukpomp en verstuivers gaan al defect daardoor!

bartjebartje (0), 8 jaar geleden

Ja kheb er ook nie echt een goed gevoel bij! cilinderwanden hebben een lichte verticale kras cilinder 5en 6 heeft dat ! maar die is nu gehoond en dat zie je minder en voel je niet als je er bvb met je vinger over voelt ,ook volgens mn collega kan dit geen kwaad ...verstuivers zijn nagekeken en zijn goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.