BMW 8-Serie: BMW 850 aandrijfas wil niet uit naaf komen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: M70

Hallo,

Ik ben bezig aan deze BMW 850 om een aantal kogelgewrichten van de achteras te vervangen !

Nu ben ik aan de linkerzijde de aandrijfas uit de naaf aan het halen, de moer is perfect los gegaan, maar ik krijg deze met geen mogelijkheid eruit !

Ik heb geprobeerd met een hardhouten blok en een hamer om de as uit de naaf te tikken maar dit wil niet lukken, ik heb alles goed met kruipolie ingespoten en geprobeerd met een poelietrekker om deze te verwijderen. Maar ook dit lukt niet ! Nu heb ik de naaf al heet gestookt ,wel met het idee dat ik nu ook het wiellager zal moeten vervangen, maar ik krijg met geen mogelijkheid de as uit de naaf !

Heeft iemand nog een idee ?

Alvast bedankt !

Colin24

Geplaatst door Colin24 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 8-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Daar een een speciale pers voor die je op de naaf zet en vervolgens de as eruit drukt. Je hebt maar 2 mogelijkheden bij deze assen, of ze gaan er zo uit of ze zitten zo vast dat je ze er niet zonder pers uit krijgt. Denk dat er niets anders op zit om of zoeen pers te regelen of de hele draagarm er onder vandaan halen en het er met een werkplaats pers er uit persen

gr Martin

Colin24 (0), 9 jaar geleden

We hebben de as uit het differentieel gehaald en zo met veel moeite los geperst

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 8-serie of stel zelf een nieuwe vraag.