BMW 8-Serie: wiellager

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.4 automaat

mijne heren wil wiellager en naaf linksvoor vernieuwen daar je het lager hoor nu is mijn vraag is het te doen zonder speciaal gereedschap (trekker)gr andre

andresuda

Geplaatst door andresuda (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 8-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Freude_am_Fahren (0), 11 jaar geleden

Een (3-armige) pulley trekker is wel handig bij zo'n klus, maar het kan zonder bij gebruik van een (hobby) gasbrander. Lager binnenring heet stoken om deze van de voorpoot te krijgen of met een dremel-achtig slijptolletje twee sleuven slijpen op '12 uur' en op '6 uur'. Een beetje schuin zodat je NIETS van de voorpoot beschadigt.
De lager buitenring uit de naaf halen gaat handig door een las* aan de binnenkant van de lagerring te leggen. Door opwarmen + krimpen zit de lagerring na deze aktie vaak los in de boring.

*)Daarvoor zult u dan naar een kennis met zo'n apparaat, garage of de plaatselijke smid moeten.

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Je koopt gewoon een lager die je alleen met naaf kunt krijgen en draait de centrale moer los, lager eraf nieuw lager erop en de moer weer vastdraaien.

gr Martin

andresuda (0), 11 jaar geleden

wiellager is gelukt dank voor de reactie gr andre

Hans4040 (320) PRO, 11 jaar geleden

ook weer opgelost...bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 8-serie of stel zelf een nieuwe vraag.