BMW 325IA CABRIOLET: BMW E30 Gevolg verkeerd aangesloten startkabels?

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal.

Ik ben zo stom geweest om mijn E30 325i cabrio uit 1992 en platte accu te willen ontwaken met verkeerd aangesloten startkabels.

Een draaiende diesel stond klaar toe de laatste pool werd aangesloten waarbij deze vonkte. De eerste keer dat ik het slot omdraaide voor contact, gebeurde er niets. Het dashboard bleef donker - normaal gaan knipperlichten knipperen en moet ik het alarm deactiveren om daarna wederom te starten-. Vervolgens kabels wel goed aangesloten en direct weer verwijderd toen ik rook uit de dynamo zag komen.

Nu staat de auto in de schuur, terwijl ik deze eigenlijk weer frisse lucht wilde geven. Natuurlijk de dynamo zal stuk zijn vanwege de rook. Maar als ik deze heb vervangen, wat kan ik dan nog meer verwachten? Alle zekeringen waren nog heel.

Dank alvast voor jullie reacties en tips!

Groet,

El

LJB groningen

Geplaatst door LJB groningen (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (465) PRO, 7 jaar geleden

dat is moeilijk te zeggen, dynamo iig vervangen, en hopen dat je daarna heel veel geluk hebt.

kaleido 1 (1715) PRO, 7 jaar geleden

De accu zou ik ook vervangen , als deze een paar maanden leeg gestaan heeft en hij is er zeker niet beter van geworden door het verkeerde aansluiten.
Voor de rest is het afwachten.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Met mazzel heb je niks, met veel pech een paar modules naar de ........


Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.