BMW 3-Serie: BMW e46 inbouw nokia carkit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 330d

Hulp gevraagd!

Ik heb een 330d touring uit 2000 aangeschaft. Geen executive uitvoering.

Ik wil mijn Nokia CK-7w carkit uit mijn vorige auto inbouwen in deze E46. Alles zit op z'n plek, maar het aansluiten op stroom / radio moet nog. Daar loop ik tegen een paar problemen aan:

- Ik krijg die stekker met geen mogelijkheid uit de radio. Schuifje moet omhoog, maar dan? Grof geweld? Of is het een truc?

- Mijn carkit-radio aansluitng bestaat uit een viertal draden: een aarde, een stroomdraad, een voor het contact en een mute. Aarde is helder. Maar hoe sluit ik de andere drie aan? Heb ik dan een verloopstekker nodig, of is het even slim om draden door te knippen en door te verbinden? En weet iemand dan welke draad aan welke moet? Ik zou graag een aansluitschema van de kabelboom zien...

Hopelijk kunnen jullie me verder helpen. Ik begreep overigens dat de kabelboom nogal eens verschilt bij deze types. In mijn geval gaat het om een 330d touring uit juli 2000.

dabrock99

Geplaatst door dabrock99 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

boccaccio (0), 16 jaar geleden

1) Grof geweld. Met een schroevendraaier o.i.d. een beetje wrikken wil nog wel eens helpen.
2) Voorzichtig met het doorknippen van die draden, er staat spanning op. Let er op dat je de boel ook weer goed vastzet. Het liefst solderen als dat mogenlijk is. Zo niet dan zou ik van die plugjes kopen waarmee je een draad kan splitsen zonder deze door te knippen. 10 cent p/s.
Een schema heb ik helaas niet voor je, zal vast wel te vinden zijn... e46fanatics.com o.i.d. Anders moet je het even bij de dealer vragen.

dabrock99 (0), 16 jaar geleden

Dank voor je reactie. Die radio krijg ik dan wel los denk ik...

Die plugjes, koop je die bij elke automaterialenzaak? Of kan ik beter naar de electronicaspecialist?

Ik zal e46fanatics eens goed afspeuren. Dank voor de tip.

Groet
Daniel

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Ik verwacht dat beide ze hebben. Ik heb ze bij de automatarialenzaak gekocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.