BMW 5-Serie: BMW E60 wil niet starten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 liter 6 cilinder automaat

Hallo,

Ik heb een E60 uit 2004 en mijn auto wil niet meer starten, alle elektrische systemen werken goed maar zodra de sleutel(s) het laatste stukje moet draaien en de motor aan moet springen gebeurt er helemaal niks.
Auto is twee keer terug naar de BMW garage geweest en hier is een IBS (Intellegent battery sensor?) vervangen, de dynamo vervangen en er zit een nieuwe accu in. na deze wissel heeft de auto ongeveer 40 keer gstart en leek alles weer in orde, maar van de weekend ging het weer mis.
Het vreemde is wel dat soms na lang wachten de auto in 1 keer wel weer start maar daarna dan niet meer.
De auto gaat nu met de auto ambulance weer naar de dealer en het wordt weer afwachten.
Kan iemand mij hiermee helpen?

Met vriendelijke groet,
Ralf.

Ralf22

Geplaatst door Ralf22 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Geeft het contactblokje achterop het contactslot geen problemen ? Gebeurt er ook niks als je hem in de start-stand houd en dan eens met de sleutel rammelt ?

Heeft het anders ook niks te maken met de startblokkering ?

Gr Stefan

Ralf22 (0), 14 jaar geleden

Hoi Stefan, bedankt voor de reactie, ik las het alleen net te laat en de auto is net afgesleept naar de dealer, ik wacht nog op antwoordt, ik zal zodra deze belt dit vragen over het contactslot en ook over de startonderbreker, hier had ik zelf ook al even aangedacht, maar ik neem aan dat de computer van de auto dit aangeeft en ook als er een signaal van bv de bak, of iets dergelijks niet doorkomt.
Zodra ik meer hoor laat ik het even weten.

Ralf22 (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan,
gisteren te horen gekregen dat er een motorsteun afgebroken is en hier schijnt bij de E60 de massakabel op vast te zitten en daarom start de auto niet, nieuwe motorsteun besteld en als het goed is is hij maandag weer klaar.
Afwachten of dit het probleem is, het vetrouwen in de auto is namelijk een beetje weg.

Groeten Ralf.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ralf,

Dat is jammer, maar ook dit soort dingen gebeuren, nou maar hopen dat hij dan wel weer start..Ik neem aan dat ze dat even proffesories getest hebben, d.m.v. de kabel tegen de motor aan het houden.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.