BMW 5-Serie: Winterbanden / zomerbanden, welke maat?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 530i V8

Hallo,

Laatst stond ik met een lekke band langs de weg.. niet zo fijn als je het slotboutje niet kan vinden. Anyway, ik haalde mijn reservewiel na 6 jaar eens uit de kofferbak en dat bleek een mooie 15'' honingraatvelg met 225/60 band. Ik ging op zoek naar een 2ehands set. Er worden er diverse aangeboden bijna allemaal met (winterbanden) bijvoorbeeld 195/55.. De velgen zien er best prima uit maar zijn die banden niet wat smal? Bovendien als het nou snel mooi weer wordt, wanneer moeten de winterbanden er dan af?
Kan ik dan alleen de banden opslaan, en om de 15'' velgen nieuwe zomerbanden doen, of haal je de banden er met velg en al af? ..dat zou betekenen dat ik 2 sets velgen moet hebben.

Bedankt alvast voor alle info!
Groeten
Esther

estherwagner1968

Geplaatst door estherwagner1968 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

1 set velgen betekent 2x per jaar banden eraf laten halen en andere erop laten zetten en een beperkte keus in bandenmaten voor de zomer en winter.
2 sets velgen betekent wisselen op een door jou gewenst tijdstip en alle vrijheid in de keuze van bandenmaten.
De set velgen voor de winterbanden zou ook best gewoon stalen velgen kunnen zijn - die zijn goedkoper en kunnen beter tegen pekel.

Hoe meer winterse omstandigheden (hoe meer sneeuw) hoe smallere band je wilt.
Dan heb je meer druk per vierkante cm waar het wiel de weg raakt en minder kans op slip.
Ik vind 195 zelfs nog aan de brede kant, maar ik moet ook regelmatig in Duistland zijn, waar ze vaak de sneeuw gewoon laten liggen.
Kijk naar de rally-auto's in de sneeuw van Zweden. Dat lijken wel haast motorfiets bandjes.

Wat is er mis met de set velgen die er nu onder zit?

estherwagner1968 (0), 14 jaar geleden

Okee, dus 2 sets velgen is het handigst.. en dat van die smalle winterbanden, dat wist ik dus niet; hoe smaller hoe beter.
Ik heb nu 17'' velgen, die zaten eronder toen ik 6 jaar geleden de auto kocht. Zitten 235/45 banden omheen, die inmiddels kaal zijn. Nou heb ik niet zoveel met m'n huidige velgen, vindt ze gewoon niet mooi, ze waren al beschadigd aan alle kanten, naafdeksels verloren, ik dacht als ik toch 4 nieuwe banden nodig heb dan misschien meteen kijken naar de velgen. Ik vind de beetje standaard velg eigenlijk best goed passen bij de auto.

Bedankt voor alle info, en groetjes
Esther

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Esther,

Als je toch opzoek bent naar nieuwe velgen incl banden, kijk hier dan eens op : http://www.online-velgen.nl/

Ze zijn echt goed betaalbaar, en voor een leuke cent heb je echt een paar mooie velgen met banden.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.