BMW 5-Serie: Trilling tussen 120 km / 140 km

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0

Ik heb het volgende probleem.

Mijn auto begint te trillen vanaf 120 km, bij 130 km is het het ergst vanaf 140 km gaat het weg.
Je voelt de trilling niet in je stuur maar in de stoelen.

Heb de banden nu voor de tweede keer laten balanceren. Maar het probleem blijft.

Betreft een set winterbanden, op originele BMW velg Vredestein Wintract Xtreme 225/55R16 99V XL. Deze band heeft een V profiel. Zijn twee weken geleden gemonteerd.

Lees veel verhalen over banden onder een E39, dat de keuze van een merk en type heel erg belangrijk is.

Of zijn dit gewoon ,,,,,,,, banden.

Iemand een idee, hoor het graag.

mako

Geplaatst door mako (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Waar je naar kunt kijken , heb je passende velgen op de naaf . Bij aluminium velgen hoogteslag vrij . Banden warm !! balanseren. en begin aan de achterzijde. Die banden die zijn wel goed.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Zit er geen hoogte slag in de banden ?

Mits je een andere set hebt, zou je eventueel even kunnen proberen om deze te monteren, waarschijnlijk ligt het aan de banden..

Gr Stefan

dekker_armetak (0), 14 jaar geleden

Mako,

Zijn het nieuwe banden of gebruikte? Vredestein Win trac Extreme is niet echt een band voor de E39 en als ze niet nieuw zijn heb je heel vaak een probleem bij Vredestein Wintrac Extreme. Je vertelt er niet bij of de auto voor het monteren van deze banden het probleem ook had?

Gr. Marco

mako (0) PRO, 14 jaar geleden

Banden zijn nieuw.

Heb op dit moment maar een set.

Deze auto heb ik nooit met andere banden eronder gereden.

Heb vandaag de banden leverancier gesproken, hij wil ze helemaal gaan nakijken. Ik ben alleen bang dat ik gewoon het verkeerde merk gekozen heb.
Ik ga alleen niet weer honderden euros aan een nieuw set uitgeven, met het risico dat het niets uitmaakt.

Wat zou trouwens de rede kunnen zijn dat deze band niet bij deze auto past ?

dekker_armetak (0), 14 jaar geleden

Er zijn heel veel soorten banden met verschillende rubber samenstellingen welke met een ander karkas zijn uitgevoerd. Het blijft nu eenmaal zo dat het karakter van de ene band heel anders is als het karakter van een andere band. Dit is nou eenmaal zo. Veel Franse auto's zie je bijvoorbeeld op Kleber en Michelin rijden
en als je daar dan bijv een continental band onder stopt kan dit ook veel ellende met trillen etc geven.

Ik heb zelf een E39 gehad en ook het trillen ervaren met diverse merken banden. Ge-eindigd op Michelin voor zowel de zomer als de winterset en de problemen waren als sneeuw voor de zon verdwenen. (dus zonder vervangen van rubbers of draagarmen etc waar het probleem vaak op wordt afgeschoven)

Vredestein Wintrac Extreme is kwalitatief een prima band maar er zijn echt wel veel gehoorde klachten van trillen en hobbelen zeker na een 2e montage (dus na nieuw demontage en weer monteren)

Hopelijk voor jouw krijgt de banden leverancier ze wel stil........misschien helpt het wegslijpen van het onronde deel............maar als je nieuwe banden gekocht hebt welke niet voldoen kan je toch ook aanspraak maken op de garantie.........? Gewoon een andere set banden vragen (en het prijsverschil verrekenen) lijkt mij.

mako (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt ik ga ermee aan de slag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.