BMW 1-Serie: bmw e87 koplamp defect

Bouwjaar: 2004

hallo allemaal,

na dat ik door de wasstraat ben geweest begon me auto allemaal storingen aan te geven. me stroom viel elke keer uit en me lampen knipperden. ik had me auto uit gezet een weer aangezet en toen was alles weer normaal. alleen nu is 1 koplamp stuk. me lamp zelf is nog wel heel want als ik hem omwissel met de andere kant doet hij het gewoon. het zijn standaard xenon lampen. op het dasbord geeft hij ook aan dat hij kapot is maar de lichten draaien allebij wel omhoog als ik ze aan zet.

weet iemand misschien wat het probleem is en hoe ik het kan oplossen?

Nardvdvlugt

Geplaatst door Nardvdvlugt (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sgm (0), 8 jaar geleden

Een Xenon peer wordt niet zomaar uit de 12V gevoed, maar heeft een speciaal voorschakelapparaat (ook wel ballast genoemd). Bij het inschakelen van de lamp geeft die een hele hoge spanning om de lamp te ontsteken, daarna is de spanning veel lager. Een beetje vocht kan ervoor zorgen dat het ontsteken niet meer werkt.
Dus eerst alles maar los maken en goed laten drogen. Met een beetje geluk werkt alles dan weer.
Let wel op dat je nooit de lampen inschakelt als de stekker van de Xenon peer los ligt. Die spanningen zijn echt heel hoog en gevaarlijk. Wat je wel kunt doen is de stekker van de 12V aansluiting van het voorschakelapparaat afhalen en op die stekker meten of er 12V op staat.
Omdat je schrijft dat je nog steeds een storing op het dashboard ziet, denk ik dat helaas die ballast wel defect is. Zijn dure dingen. Op basis van onderdeelnummer en originele merk zijn ze vaak wel goedkoepr te vinden dan origineel bij de dealer of automaterialenhandel.

Nogmaals: Xenon werkt met hele hoge ontsteekspanningen en een hoge brandspanning. Ben heel voorzichtig en bij zelfs de geringste twijfel, deskundige hulp inroepen!

Nardvdvlugt (0), 8 jaar geleden

hallo,

het was inderdaad de ballast. ik heb hem uit de koplamp gehaald en goed laten drogen. hij werkt weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.