BMW 3-Serie: BMW tds - andere 318 tds motor gezocht

Bouwjaar: 1996

Hallo, ik ben nieuw hier op dit forum, en las reeds heel wat interessante bijdragen.
Nu mijn vragen. Ik kon vorige week de hand leggen op een prachtige 318 Tds Touring van '96. De wagen heeft echter een kapotte motor wegens in een diepe (60 cm) waterplas te rijden. Ook heeft het water tot net boven de zittingen gestaan. Ben dus al enkele dagen bezig de auto te demonteren om alles te laten drogen.
Nu mijn vragen:
1 - ik zoek dus een goede motor. Volstaat het enkel de motor te wisselen, of moet ik ook de electronica erbij hebben?
2 - de airbag-sensor (onder de achterbank) heeft ook onder water gestaan. Bij aanzetten contact gaat het lampje na enkele seconden weer uit, wat er dus op duidt dat de sensor in orde is. Mag ik daarvan gewoon uitgaan, of zou ik die beter even openmaken en grondig laten drogen? Misschien is de corrosieduivel reeds aan het werk, en krijg ik later de airbag onverwacht eens tegen mijn gezicht?
3 - heeft iemand hier eventueel nog zo'n goede 318 tds motor liggen?
Dank, Noel

polowonder

Geplaatst door polowonder (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

roykejanssen (0), 18 jaar geleden

ik weet niet hoe hoog de km stand en onderhoudshistorie is van de wagen maar loont t zich niet om de motor in orde te maken. Misschien heeft ie alleen wat water op gepakt, en dus hoeft je inspuiting, inlaattraject maar schoon te maken??

polowonder (0), 18 jaar geleden

De Km-stand van de auto is 200.000, dus nog lang niet versleten.
Maar de motor is vastgelopen op het inzuigen van water. Als je een sleutel op de krukas plaatst (injecteurs verwijderd), dan kan je minder dan een kwarttoer ronddraaien, en dan stoot ie net op iets solide (aan beide draaizijden). Lijkt dus sterk op een verbogen (of gebroken) drijfstang.
De eigenaar was dus volop aan het rijden, en dacht dat het slechts een ondiepe plas betrof.
Als ik een andere motor geplaatst heb zal ik uiteraard de oude eens openen om te zien wat er mis is. Cylinderkop e.d. zijn misschien niet geraakt.
Toch bedankt voor je reactie, royke.

Maarten6799 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je een andere motor neemt dan ALTIJD de electronica mee nemen. Let op, er zit waarschijnlijk anti diefstal op je auto welke je opnieuw moet laten synchroniseren. Het beste koop je eenzelfde blok terug uit hetzelde jaar. Dan kun je je eigen DDE blijven gebruiken en heb je geen last van EWS (anti diefstal)

Succes, Maarten.

polowonder (0), 18 jaar geleden

Dank Maarten, ik probeer op het ogenblik een Compact te kopen die rondom schade heeft, en zelfs over de kop is gegaan. Is een Nederlandse auto, en werd door de verzekering total loss verklaard.
Dan heb ik meteen alles erbij. de auto is wel een jaar jonger (1997) dan de mijne.

polowonder (0), 18 jaar geleden

Dat met de compact ging niet door. Motor had onderdruk, en ik vertrouwde het niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.