BMW 3-Serie: Bonkend geluid linksachter bij achteruit rijden en omgaan linker

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: M42

Hallo allemaal,

Een tijd geleden heb ik een probleem geplaatst aangaande een bonkend geluid links achter. Toen der tijd zijn de draagarmrubbers achter vervangen en leek het probleem weg te zijn. Echter dat was met droog weer. Nu het (vandaag) weer lekker regent is het geluid weer terug, toen ik thuis weg reed in de achteruit, hoorde ik 't weer. Vervolgens met het omgaan van de linker bochten hoor je het constant en af en toe bij een hobbeltje/kuiltje. Echter alleen als het regent! Toen ik vrijdag terug kwam van vakantie en gisteren (was het droog) en heb ik probleemloos gereden.

Verder hoor je het geluid harder of zachter, afhankelijk van de scherpte van de bocht (ruime rotonde hoor je het minder hard. Krappe rotonde, als je scherper/verder instuurt hoor je het harder).

Alle suggesties zijn welkom, want ik weet 't echt niet meer!!

Alvast bedankt!

Kevin_1987

Geplaatst door Kevin_1987 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

Rotte schokbreker?

Kevin_1987 (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Er zit sinds mei dit jaar een Weitec schroefset onder. Dus lijkt me stug dat deze nu al kapot zou zijn... Althans, ik hoop van niet!
Vreemde is wel, dat het geluid inderdaad is begonnen nadat deze gemonteerd is bij de garage, sindsdien is het geluid alleen maar harder geworden. Maar waarom doet ie het met regenweer wel en met droogweer niet/nauwelijks? Dat vind ik zo vreemd.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Kevin,

Zelf heb ik ook een Weitech Schroefset, en ben daar gewoon ontzettend tevreden mee, je betaald wel wat meer ervoor maar dan heb je ook wat, en niet die rommel van V-Maxx e.d.

Het is lastig te zeggen waarom hij het met regenweer wel doet en met droog weer nauwelijk.

Dat bonkend geluid kan ook de hardyschijf zijn, deze zit tussen versnellingsbak en cardanas, een rubberen schijf met busjes erin, deze word na verloop van jaren droog of poreus en gaat scheuren en veroorzaakt ook die bonk / klak en met name als je achteruit rijd en hem dan weer in de 1 zet om vooruit te rijden is het hoorbaar.

Ik zit op het moment met zo'n zelfde 'bonk' - 'klak' maar bij mij is het subframe op 1 plaats compleet uit de carosserie gescheurt! En dat gebeurt ook regelmatig bij de E36 en E46..

Gr Stefan

Kevin_1987 (0), 13 jaar geleden

Hallo Stefan,

Bedankt dat je ff de moeite nam om te het probleem te lezen. Vandaag hoorde ik het weer nauwelijks (was droog). De hardyschijf is vorig jaar, na aankoop van de auto vervangen en ook aan de schokbrekers is niks raars te zien/voelen. Het subframe zit ook nog gewoon op z'n plek, nergens uitgescheurd o.i.d. Gelukkig!

Bij de garage denken ze toch aan een rubber, dat als het droog is, wat meer weerstand geeft dan wannneer het nat wordt. Maarja, welk rubber..?

Alleen zat de stabilisatorstang rechtsachter niet helemaal goed erop, maar ook deze rubbers zijn niet poreus of kapot en gaven ook geen speling...

Erg lastig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.