BMW 5-Serie: brom bij 2000 toeren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 520i automaat

Zowel in de bebouwde kom als rustig rijdend op de buitenweg lijkt de motor een voorkeur te hebben voor 2000 toeren. Juist op dat (kritische) toerental produceert de motor/uitlaat een tamelijk hinderlijke brom. Ik ben mijn rijstijl eraan gaan aanpassen om maar dat toerental te vermijden (beetje meer of minder gas) maar irritant blijft het. Ik heb inmiddels een andere (originele dus dure) uitlaat (hoefijzervormige middendemper + einddemper) maar de brom blijft. Vrijwel zeker is het ook niet de katalysator. Wie heeft enig idee hoe ik hiervan af kom ? Ten overvloede: Onlangs is de motor geheel gereviseerd, maar voordien deed hij het ook al.

Matou

Geplaatst door Matou (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

controleer de aandryf as en de rubber.ook het extra ophang lager.

Matou (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Het probleem hangt samen met het motortoerental - het moet een resonantie zijn in motor of uitlaatsysteem. Ik denk dat we aandrijfas en transmissie kunnen uitsluiten.

Bob1332 (0), 17 jaar geleden

Waarom sluit je de katalysator uit?? Er wordt door menigeen beweerd dat die dingen een autoleven meegaan, maar ik heb daar toch echt mijn twijfels bij. Mijn 320I Touring 1995 136000 km (nu 2 jaar in mijn bezit) heeft nog de eerste kat eronder hangen, maar hij bromt toch echt meer dan in het begin. Einddemper (€ 340,00) al reeds vervangen, maar dit hielp maar deels. Kat kost ruim € 1000,00, dus dan moet je het wel zeker weten en zoals ik al zei, de meeste kenners zeggen dat het hier niet aan ligt....

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

motorsteunen kapot?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.