BMW 5-Serie: stoten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 528i

Wanneer de auto een constante snelheid rijdt op een vlakke weg is er meestal niets aan de hand. Een enkele keer blijft de motor onregelmatig bokken. Dit geldt met en zonder cruise control. Wanneer je iets gas bij geeft begint de auto gelijk te bokken. In de sportstand bij meer toeren doet hij dit niet. Ook stationair wil de motor weleens overslaan.

Bij het uitlezen fout van nokkenas sensor. Deze is vervangen. Het probleem heeft de auto wel eens meer gehad is toen vanzelf verdwenen.

Een kennis vertelde mij dat het in de automatische bak kan zitten, maar dat lijkt mij sterk. Wel met gas geven tijdens het rijden maar volgens mij niet met stationair lopen van de motor.

Heb al diverse probemen gehad met de auto en dacht er nu vanaf te zijn, maar helaas. De auto heeft 191.000 km gereden.

Wie heeft dit ook meegemaakt en waar moet ik dit zoeken?

Alvast bedankt voor het meedenken

528i

Geplaatst door 528i (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

al een injector reiniging geprobeerd
en dan niet een toevoeging maar een ultrasoonbad
en zijn alle vacuum slangen heel
wat ook weleens wil is dat er een bougie kabel overslaat door olie en vuil

528i (0), 17 jaar geleden

vacuumslagen zijn vervangen. De motor liep toen een stuk beter. Wel toevoegingen regelmatig aan de brandstof. Splitfire bougies gemonteerd. De motor was wel extreem vervuild. 1 cylinder had weinig compressie. Ik heb toen een spoelmiddel gebruikt en olie ververst en na een lange rit had ik weer compressie. Waarschijnlijk zuigerveren vast. De kabels heb ik nog niet bekeken.

Is dit trouwens uit te lezen?

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

nee kabels niet

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

bougiekabels op een 24-klepper??????? je bedoelt 6 losse bobines.
Split-fire bougies??!!!!! Ik heb nog nooit geen grotere rommel meegemaakt als die dingen.
Ik heb diverse klanten die die dingen hadden gemonteerd en allemaal na 2000 km slecht lopen en overslaan, vervangen door originele en het probleem was over.

pravien (0), 17 jaar geleden

Krukassensor ??

bmwfreak187 (0), 17 jaar geleden

Hallo

Ik herken deze probleem
als je een beetje gas geef maak niks uit bij welke toeren dan stoot/happert de auto en als ie station nair draait dan hoor je hem ook raar draaien maar dat gebeurd zeker niet vaak ik heb deze probleem ook gehad met mijn bmw e36 coupe bij mij was het electro kabel die op je motorblok is aangeklikt
het is een kabel met een dik kop er die je eraf kan klikken, waarschijlijk zit er vocht in die kabel of is vies of het geef verkeerden siganelen door je moet maar effe kijken
mvgr bryan

Redneck (0), 17 jaar geleden

Hey bmwfreak187,

Welke kabel bedoel je precies? Heb je geen plaatje/foto met de kabel erop? Ik heb namelijk hetzelfde probleem als je beschrijft, ik zou je oplossing eens willen proberen.

Groeten,
Redneck

Giel3733 (0), 17 jaar geleden

[quote=pravien]Krukassensor ??[/quote]
Ik heb dat ook gehad. Eerst de krukas-, daarna nokkenassensor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.