BMW 3-Serie: Compact 95' ABS Sensor

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.16i

Graag zou ik morgen mijn abs-probleem oplossen. Na het uitlezen blijkt dat mijn ABS-sensor links voor defect 'in storing' is.
Ik weet eigenlijk niet goed hoe ik te werk moet gaan.

Sowieso het wiel demonteren. Daarnaast weet ik het zwarte kastje te vinden waar de ABS-sensor op aangesloten zit.

Op het forum heb ik gelezen dat demonteren / schoonmaken vaak leidt tot schade aan de ABS-sensor (lees dat hij afbreekt).

Ik zou graag weten hoe ik dit moet aanpakken verder, jullie kennis is welkom.

Groet Marvin

Marvin85

Geplaatst door Marvin85 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het kan inderdaad de sensor of bedrading zijn waarom je nu die storing erin hebt staan, dat zwarte kastje kun je open maken, hier zit verder niks in, hier zit n.l. alleen je ABS en remblokslijtage sensor in ( stekker )

Je kunt voor demontage eventueel de sensor inspuiten en laten intrekken voor je eraan begint, zit hij echt vast kun je eventueel een griptang nemen en voorzichting wat heen en weer draaien zodat je wat beweging erin krijgt, als hij echt afbreekt heb je natuurlijk wat meer werk.

Of misschien toch even de auto stallen bij de garage om ellende te voorkomen ?

Gr Stefan

Marvin85 (0), 13 jaar geleden

Hoi Stefan,

Gisteren toch maar aan de slag geweest en zelf gedaan. Voor degene die zelf de sensor willen vervangen een korte samenvatting van wat ik gedaan heb:
-Wiel eraf gehaald.
-Sensor in zwarte kasje losgekoppeld.
-Schroef uit de sensor gedaald. Nu zou de sensor los moeten zitten, maar er was geen beweging in te krijgen. Zoals stefan zegt met wd40 ingespoten, maar er bleef geen beweging in zitten.
-Uiteindelijk na lang pielen de waterpomp tang gepakt en ben ik gaan 'jutteren'. Uiteindelijk had ik de sensor eruit, maar de omhulling van metaal bleef erin zitten :(
-Via het overige boutje in plaats van je wielmoeren (moet je wel even eruit schroeven) kon de metalen omhulling eruit slaan. 5 uur verder had ik een mooi gat zonder sensor :D
-Nieuwe sensor erin. Starten en klaar is kees.... Marvin. Het ABS lampje ging na het starten uit. De sensor kwam van een E36 (geen compact) en werkte gewoon op mijn compact. Enige verschil is dat de sensor van de compact deels van metaal was en de donor sensor van plastic.

Succes voor de gene die met deze storing te kampen hebben, ik hoop dat jullie er wat aan mijn ervaring hieromtrent hebben.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Kijk aan Marvin,

Bedankt voor de feedback!

Marvin85 (0), 5 jaar geleden

Zie hierboven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.