BMW 7-Serie: "controleer kaart" originele autotelefoon bmw 7serie e38

Bouwjaar: 1996

Hoi allen,

Ik heb een BMw autotelefoon in mijn auto zetten. Als gimmick zou ik deze graag aan de praat hebben dus ik heeb er een prepaid kaartje voor gekocht. Ik heb op internet gevonden dat het een 900 mhz moet zijn om te werken (alleen kpn nog) en dat vanwege et voltage de simkaart achterin in de module moet.

Nu ik krijg in het display van de telefoon de meldeing "controleer kaart".
Ik twijfel nu of ik de kaart en wel juist in doe? Moet het chipje voor, onder, boven, links,recht?
Ook vraag ik me af of ik de sim ergens moet activeren, volgende de verpakking van kpn is dat niet nodig bij pre-paid en gaat vanzelf bij het eerste gebruik.

Iemand hier ervaring mee?

Dank!
Gr,
Jasper

jasperdej

Geplaatst door jasperdej (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

Zit er wel een telefoon module in de auto?
Wat de kaart betreft heb je 4 mogelijkheden...ik dacht met de sim eerst en naar boven.

jasperdej (0), 9 jaar geleden

Dank voor je snelee antwoord Hans!

Hoe bedoel je telefoon module precies? ik heb de uitklikbare hoorn in het middenconsole met daaronder een simslot en bij de wisselaar acterin de module met coax achtige kabel er aan, hier kan ook een full-size sim in.

Bij mij in de e38 gaat de kaart er van boven in. Dus de kant met het chipje als eerst in de gleuf denk je, en dan de chip naar links of naar rechts laten wijzen?

Samurai (0), 8 jaar geleden

Interessant heren! Ja ik heb er ervaring mee! Heeft bij mij een jaar perfect gewerkt, goed bereik, goede gesprekskwaliteit.

Sim op de hele kaart laten zitten, de kant van de sim eerst, met de sim contactpunten naar boven.

Als je dan de telefoon power knop drukt gaat hij aan zoeken naar netwerk en verschijnt de mast icon met bereik en de naam van de provider komt dan in beeld in mijn geval was dat BEN maar je kunt elk ander provider nemen. Ik had een abonnement en geen prepaid. Kán dat uitmaken?

Na ongeveer een jaar ging het ontvangst achteruit, haperende gesprekken en op den duur kon ik geen uitgaande en inkomende gesprekken meer plaatsen of ontvangen. Ben gebeld zij zeiden ligt aan mijn autoradio en niet ana mijn abonnement.

Kan de antenne achteruit gaan? Overigens bij mij geeft hij aan vol bereik. bij jouw zit het probeem nog eerder omdat hij zegt controleer kaart. Dat lijkt erop dat hij niet eens de sim kan uitlezen.

Let erop dat je de kaart goed helemaal tot het eind erin duw tot hij echt niet meer verder kan. Het einde moet je namelijk nog een beeetje hard doordrukken zodat de zes pinnetjes die op de sim komen daadwerkelijk door de rand van de kaar omhoog geduwd en op de sim komen. Jouw symptoom lijkt erop dat hij geen contact op de kaart maakt. Alternatief: probeer eens een opzegbare Ben abonnement die kun je per maand opzeggen! mijn abonnement kost 2,99 per maand. Leuk dat er nog iemand is die de gimmick aan de praat wil krijgen anno 2015 ;)


Zie ook http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.