BMW 7-Serie: Water aan bijrijderskant

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel

Goedemiddag,

Wat dien ik precies te controleren, elke keer als het hard regent dan is de deurmat van de bijrijderskant kletsnat geworden. Het lijkt van de rechterkant/deurzijde te komen, maar ik zie daar geen enkele 'drain' of afvoer zitten.

Wie kan mij wat tips geven?

chris1980

Geplaatst door chris1980 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Cees1570 (0), 9 jaar geleden

Heeft de auto een schuifdak? Dan zitten waarschijnlijk de afvoeren verstopt, deze komen uit onder de wielkappen in de spatboren.

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Afvoer van het interieur filter gedeelte controleren indien niet verstopt deur paneel verwijderen en controleren of de folie/schuim achter het paneel nog goed vast zit.

gr Martin

chris1980 (0), 9 jaar geleden

Heb het inmiddels kunnen vinden, de doorvoer van het schuifdak loopt inderdaad niet door, het water blijft er keurig instaan. Hoe kan ik dit nu het beste oplossen, heb onder de wielkappen gegeken maar ik zie geen uitgang, betekent dat ik dus de spotborden dien te demonteren en dat daarboven de 'drain' te vinden is?

Cees1570 (0), 9 jaar geleden

Wielkappen voor losmaken, je ziet dan tussen het spatbord en het chassis een slangetje uitkomen met een wat grotere rubber dop erop. Deze is gelijk het probleem want daar ontstaat de verstopping in. Die dop mag er gewoon afblijven. De modder uit het slangetje peuteren en klaar.
Daarna het beste de bijrijderstoel loshalen en het tapijt los en de foam drogen, zitten namelijk sensoren onder de mat waarvan de kontakten kunnen oxideren. Mogelijk is het water ook doorgelopen naar rechts achter.
Succes

chris1980 (0), 9 jaar geleden

Zojuist gedaan en klopt helemaal, dat slangetje is het beste vindbaar als je er wat water bovenin ingiet bij het schuifdak. Dank je wel allemaal. Weer een 'problemcar' solved!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.