BMW 5-Serie: Cv en slot bestuurdersportier werken niet, accu is leeg

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 528i

Ik heb een aanrijding met mijn 528i touring E39 bouwjaar 2001 gehad, voorkant auto in puin. Auto reed niet meer, dus weggesleept. Auto heeft vervolgens 5 dagen bij het berginsbedrijf gestaan. Hier heben ze de sleutel in het ontactslot laten zitten (gelukkig niet op slot gezet), maar de accu is daardoor leeggelopen. Toen auto eenmaal thuisgebracht werd door bergingsbedrijf bleek cv niet meer te werken. Auto leeggehaald en alle deuren met knopjes in auto op slot gezet. Maar nu blijkt dat ik de auto ook niet meer met de sleutel via het slot in het portier open kan krijgen. Ik kan de sleutel naar links en naar rechts draaien, maar voel geen weerstand. Handgreep bestuurdersportier omhoog houden en dan de sleutel draaien werkt ook niet. Voel ook geen weerstand in het dlot. Aan bijrijderszijde zit helaas geen slot in de deur.

Iemand een idee hoe ik het slot toch nog open kan krijgen?

cbkroes

Geplaatst door cbkroes (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

deur open hengelen of zet met een externe accu spanning op de start motor (dikke plus kabel) langs de onderzijde en dan de centrale vergrendeling bedienen

cbkroes (0), 12 jaar geleden

Jan, dank voor je antwoord. Denk dat hengelen het eenvoudigst is, ik heb namelijk geen idee waar de startmotor aan de onderkant te vinden is en de auto staat hier in de straat dus het is ook niet heel makkelijk om eronder te komen. Nog tips hoe ik moet hengelen? Gewoon met een stalen draad / kleerhanger? En als ik hemna het hengelen weer afsluit, krijg ik hem danwel gewoon weer open, of moet ik dan een volgende keer weer hengelen?

Marcel D (0), 12 jaar geleden

Probeer je motorkap open te krijgen en dan startkabels op de Plus en Min
Hengelen zal niet gaan werken ben ik bang. Vergrendelknopjes zijn verzonken en je zal niet bij de deurgreep kunnen komen. Als je een trekhaak hebt kun je misschien via contactdoos op de constante plus stroom geven. Wel massa maken.

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

De kofferbak moet open kunnen zonder dat er stroom op staat door de sleutel tegen de klok in te draaien, als hij in de positie is waardoor hij normaal open gaat moet je de sleutel doordraaien.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.