BMW 5-Serie: lpg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 525i

Wie kan mij goed adviseren:

Door de alsmaar duurder worden benzine overweeg ik mijn BMW e60 type 525i automaat om te laten bouwen voor LPG.

Wie kan mij hierover meer vertellen, je hoort veel wilde verhalen over te verwachten schade en dergelijke maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat een moderne auto als de bmw niet tegen lpg zou kunnen.

Wie kan mij goed adviseren.

bull

Geplaatst door bull (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

voyager (0), 12 jaar geleden

BMW is dan wel een degelijke auto, maar er spelen meer factoren mee. Met name milieueisen. Daardoor kiezen sommige fabrikanten om minder harde klepzittingen,alsmede kleppen in te zetten.Om het bewegende gewicht te verlagen. Die zijn dan ook minder goed bestendig tegen hoge verbranding temperatuur van LPG tov benzine.En minder smering door brandstof zelf.Daardoor lijken vele autos van tegewoordig niet geschikt voor LPG.Er zijn dan ook emisie eisen aan LPG opgelegd door RDW. Dat ZOU dan de schade aan je auto kunnen veroorzaken. Dat allemaal tow aantal autos dat op LPG rijdt doet veel autofabrikanten besluiten om er geen LPG toe te staan op hun auto.
Ik persoonlijk rij twintig jaar op LPG en mijn ervaring is erg positief. Als ik een kans zou krijgen zou ik dan een auto kopen met LPG al in.Het kan in de kosten schelen.Evt. import uit Duitsland.Daar zouden er meer modellen te vinden zijn op LPG.
Daarnaast is het zo dat een auto op LPG iets minder vermogen heeft al die op LPG rijdt. Maar door techiek van tegenwoordig is het verschil zeer verkleind van vroegere 10-15% tot 3-6% door directe inspuiting.
Of het allemaal toe te passen is aan jou auto kan ik niet oordelen, maar het is iets om er rekening mee te houden tijdens het nemen van de beslissing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.