BMW 3 SERIES: Dachbordlampje slechte uitlaatgassen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M54, Motorinhoud (cc): 2179, Vermogen (kw): 125

Gele lampje uitlaatgassen blijft branden

bmw320ci

Geplaatst door bmw320ci (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Foutcodes al laten uitlezen?

bmw320ci (0), 6 jaar geleden

Nee nog niet laten uitlezen
Ondertussen fout uitgelezen maar lampje brand nu terug pfff

MJ (0) PRO, 6 jaar geleden

De foutcode is gereset en nu brand het lampje opnieuw. Het kan diverse oorzaken hebben oa. katalysator/lambda sonde/ sensor/bedrading ect. Pasklare antwoorden zijn er niet. Elke foutcode heeft ook een nummer. Hoeveel km heeft de motor gedraaid?

jan5047 (0) PRO, 6 jaar geleden

Wissen helpt nieet je moet de oorzaak wegnemen welke code stond in de uitlees apparaat

bmw320ci (0), 6 jaar geleden

Dat heb ik niet gezien welk nummer er op stond zal nog eens moeten terug gaan denk ik

bmw320ci (0), 6 jaar geleden

De auto heeft weinig kilometers voor zijn 15 jaar (44000) het is een hobbywagen licht getuned en de auto staat soms lange periodes stil , hij heeft nu zeker 5 maand stil gestaan zou dat er misschien iets mee te maken hebben het is wel de eerste keer dat ik dit heb ?

MJ (0) PRO, 6 jaar geleden

Dat is heel erg weinig km's. Denk dat je beter terug kan gaan óf een 4gas meting laten doen bij een garage bijv. tijdens de APK keuring. Elke waarde (4) gelijk noteren!!!!!

bmw320ci (0), 6 jaar geleden

Ok dank u zal ik eens laten doen bij de volgende onderhoudsbeurt in maart

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Wat was het nummer van de uitgelezen foutcode(s)?

Weet je zeker dat je tot maart wilt wachten?
Doorrijden met een storing (afhankelijk van welke storing) kan dure gevolgschades tot gevolg hebben, zoals een verbrande klep of een defecte katalysator.

bmw320ci (0), 6 jaar geleden

Ja dat weet ik maar ik rij er voorlopig toch niet mee wintermaanden staat het voertuig toch stil

MJ (0) PRO, 6 jaar geleden

OK wat je ook kan doen is voor een paar euro een tooltje kopen en zelf uitlezen via de Wifi of Bluetooth. Die zijn niet zo goed als echte BMW uitleesapparatuur maar lezen wel heel veel EOBD foutmeldingen uit. Werkt ook met wat modernere type auto's. Ik heb deze voor erbij gekocht https://www.banggood.com/nl/Wholesale-EL...

Ik heb deze tool nooit aan een e46 chassis gehangen dus het is even uitproberen maar die dingen kosten geen drol en dus geen financiele aderlating. De programma's zitten erbij zie gebruiksaanwijzing maar je kan overal downloaden voor zowel de laptop of een Android smartphone. Zoeken op ELM327 software. Als je veel kleine stukjes rijd kan ook de carter ontluchting dicht gaan zitten door de waterdamp uit het oliecarter. Dan kan je ook foutmeldingen krijgen. Dat water kan zelfs bevriezen bij flinke vorst. Even flink rijden op de snelweg is prima voor een auto die zo weinig wordt gebruikt.

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Foutcodes and wat data uitlezen zal prima gaan met zo'n ELM327 (of elke andere EOBD/OBD2) interface.
Het probleem bij het interpreteren van foutcodes is dat. BMW heel erg veel P1xxx codes gebruikt, waar bijna geen correcte omschrijving voor te vinden is.

bmw320ci (0), 6 jaar geleden

ok MJ ga er zeker eens een flinke rit moeten mee maken op de snelweg is een tijdje geleden zal hem eens goed doen , maar best eerst nog eens passeren in de garage om uit te lezen denk ik ? Of eerst de lange rit doen ?

MJ (0) PRO, 6 jaar geleden

Ja eerst een half uurtje 120km rijden, dan is alles lekker warm en schoongeblazen. Daarna naar de garage en het onderhoud doen. Olie en filter sowieso elk jaar bij een M54 blok. Ik heb zelf dik 3 ton met een M52 gereden. Ding draait nog steeds prima. Wegens aanrijschade staat de auto nu bij de sloop.

bmw320ci (0), 6 jaar geleden

Ok bedankt voor de info MJ en Oldford !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.