BMW 3-Serie: Deuren ontgrendelen en ramen gaan op

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: N42 1.8 16v

Hallo,

Als ik mijn e46 compact afgesloten achterlaat, en ik kom later terug zijn soms mijn deuren ontgrendeld en mijn ramen open.
Dit probleem heeft zich 3 maanden geleden ook al voorgedaan, maar door de 2 relais op de gm5 module te vervangen door 2 andere ( van gebruikte module ) was het opgelost.
Maar nu is het probleem weer terug.
Zouden deze ralais dan weer kapot zijn of moet ik verder gaan zoeken?

Mvg Jeroen

Jeroen-bmw458

Geplaatst door Jeroen-bmw458 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2050) PRO, 10 jaar geleden

Laat hem eens uitlezen , comfortmodule is in deze een verdachte , tevens kan een draadbreuk in de doorvoer tussen deur of klep en carrosserie dit ook veroorzaken.

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

Deze relais worden vaak vervangen als de auto niet meer van het slot af wil, ze branden door of branden in, 2e hands relais zijn meestal ook al ingebrand, als het al aan de relais ligt zou ik er nieuwe in laten zetten. Denk niet dat dit probleem met het relais te maken heeft, de ramen gaan automatisch omlaag als je de open knop van de sleutel een x aantal seconden vasthoud, dit kan ook gebeuren als je de sleutels in je broekzak hebt. Met uitlezen kom je met dit soort problemen meestal niet verder als het probleem zich af en toen voordoet.

gr Martin

Bimmer Specialist (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo Jeroen,

Kijk ook in de relais of het zwart of bruin is. Veel voorkomende problemen zijn de Gm5 Module's. 4 maanden terug heeft iemand dit ook meegemaakt, het zelfde verhaal als dat van jou. Hij heeft dat hele module vervangen en de probleem is nooit meer teruggekomen. Maar geef niet eerst zoveel geld uit. Je kan de Module ook repareren. Maar dan moet er veel gelast worden en is niet te aanraden voor onervaren personen. er zit nog veel meer op GM5 , daarom kan je ook niet rijden zonder GM5 ruitenwisser, knipperlicht, deuren, ramen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.