BMW 3-Serie: temperatuur koelvloeistofsensor

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320i E36

Waar zit de temperatuur koelvloeistofsensor?

Joop65

Geplaatst door Joop65 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

nummer 14
http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-Se...

dubbele sensor een gaat maar de DME de andere naar de meter op het dashboard. Overigens geen exacte meettemperatuur op het dashboard.
De stand in het midden staat ie na het opwarmen. Als ie rechts helemaal in het rood staat direct stoppen!!!!
Overigens kan je de NTC´s ook passief doormeten op het ohmbereik van je meter.

Joop65 (0), 10 jaar geleden

bedankt voor je melding. Alleen heb ik nog een vraag. BMW320i 1994, start niet onder de 10 graden maar verzuipt onmiddellijk. Pas 4000 kilometer gereden naar Spanje heen en weer en nu in Nederland en hij doet het gelijk niet meer. In april bougies, bombines, krukassensor en stationairsensor vervangen. Injectiesysteem gereinigd. Heeft allemaal niets geholpen. Zou het de koelvloeistofsensor kunnen zijn? Weet iemand raad?

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Het kan ook een temperatuurfout zijn in de DME. Met een fohn opwarmen boven de 10 graden en kijken of die dan wel blijft lopen. Of uitlezen met een goedkoop china snoertje.

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

Als je de temperatuur sensor verdenkt kun je hem ook gewoon aan de computer hangen en kijken welke temperatuur de DME binnen krijgt. Dan kun je gelijk zien of er eventueel andere foutcodes instaan die het starten verhinderen.

De temperatuur meter is een normale conventionele meter, pas vanaf ongeveer 98 kreeg je een door de computer aangestuurde temperatuur meter, dit omdat vanaf toen een regelbare thermostaat gebruikt word.

gr Martin

Joop65 (0), 10 jaar geleden

Ik heb ook als advies gekregen om de cylinders te laten reinigen c/q ontkolen. Omdat mijn auto de eerste 15 jaar alleen maar 5000km pj heeft gereden en voornamelijk in de stad.
Wat denken jullie hiervan?

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Aan een auto uit 1994 zou ik dat niet laten doen. Gewoon doorrijden zo lang het kan. Je hebt kans dat pakkingen en-of zuigerschraapveren ineens functie gaan verliezen. Ook geen synthetische olie erin, maar 1994 year style olie. 5 of 10 w40 is goed genoeg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.