BMW 5-Serie: distributieketting

Bouwjaar: 1995, Motorcode: 25td

Heeft iemand misschien een richtprijs wat het ongeveer kost om een distributieketting te vervangen, ben vandaag bij BMW geweest maar eigenlijk niet veel tijd en daardoor zei de mecanieker in de rapte minimum 1000euro, kan ik mij daarop baseren? Het is dus zo dat mijn auto ratelt als hij koud heeft, hij zei me kijk of de ketting, als je deze afveegt of deze fel blinkt, na dit gedaan te hebben, blinkte hij dus en zag ik ook wat slijtage aan verbindingsstukken, dus denk ik dat het daarvan komt, als dit het niet is kan het ook nog van de schelpen komen die in de carter zitten zei hij. Maar dat heb ik nog niet gecontroleeerd. Bedankt

dennis2079

Geplaatst door dennis2079 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

dennis

eerst eens een juiste diagnose laten stellen voor je dalijk een berg geld gaat uitgeven!

hoeveel km heeft de auto gelopen ?

Je zegt,hij ratelt als hij koud is ? kunnen n.l. ook de klepstoters zijn die je hoort!

als de lagerschalen versleten zouden zijn of kapot,zou je ook een lage oliedruk hebben maar meestal gaat het lampje dan ook aan.

maar nogmaals,eerst een goede diagnose laten stellen!

Een nieuwe ketting blinkt ook,dus hier hebben we niet veel aan.

Gr Stefan

dennis2079 (0), 14 jaar geleden

Hallo stefan, bedankt voor de vlugge reactie, auto heeft 170000km gelopen ik heb hem gekocht toen hij 150000km had. Maar deze auto had toen een jaar stilgestaan en hij maakte dit geluid toen al. Toen werd me ook gezegd dat de klepstoters misschien leeggelopen waren door het lange stilstaan. Altijd op onderhoud geweest bij erkende BMW garage voor ik hem kocht. Heb nu dus 20000km rustig gereden en om de 10000km een grote smering gedaan. Eigenlijk moet ik dus mijn oliedruk laten meten, of gewoon eens laten uitlezen dus. Bedankt, zal dit van de week eens doen.

SaintS (0), 14 jaar geleden

hallo,

je zou ook eens kunnen kijken naar je kettingspanner. miss is die wel aan z'n eind.

groeten Stefan

dennis2079 (0), 14 jaar geleden

SaintS, dan moet hij toch ook open he? of zit die buitenkant? Sorry maar mijn TIS is uitgeleend nu dus kan dit niet bekijken nu.Stomme vraag misschien

SaintS (0), 14 jaar geleden

nee er hoeft verder niks open, deze zit aan de zijkant van het blok en is los te draaien. er komt dan wel olie mee maar dat houd wel op. als je hem vervangen hebt kan het ff duren voor hij stiller word omdat de kettingspanner zich moet vullen met olie, gooi er dus ook wat olie bij op aangezien er wel wat uitkomt. nogmaals het is een idee en weet ook niet zeker of dit de oplossing is..

groeten stefan

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Volgens mij kun je lang zoeken aan de buitenkant,daar vind je niks.

Het zit wat anders dan bv de benzine uitvoering met ketting,deze heeft een spanner aan de buitenkant zitten.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.