BMW E46 2004: DSC probleem BMW Compact E46 2004

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik heb hier staan een BMW ( E46) Compact bj 2004. Auto heeft een kortsluiting gehad in de zekeringkast, vervolgens de kabelboom met zekeringkast vervangen. Bij het erin leggen van de kabelboom kwam ik er achter dat dit een boom is met asc, de auto heeft een abs pomp met dsc aansturing. Ik heb vervolgens de bedrading van het DSC gedeelte uit de oude boom gepeuterd en naast de boom gelegd met ASC. Alle aansluitingen op de ABS pomp gemonteerd.( alle controle lampjes gingen keurig aan en uit) Ik heb 1 draad over een rood zwarte welke onderaan stuurkolom ( binnenzijde auto) gemonteerd zit aan de stuurhoeksensor, maar waar die naartoe gaat was niet meer te achterhalen, deze was teveel aangetast door de sluiting, maar alles werkte wel. ABS systeem werkt gewoon en het controlelampje gaat gewoon uit.





Nu geeft de auto,( sinds vandaag) een storing aan ASC lampje gaat niet meer uit. Ik vermoed dat het toch te maken heeft met de rood/ zwarte draad aan de stuurhoeksensor. Wie weet waar deze naar toe gaat? of is dit +15 of +30?

Bedankt voor de vele aangedragen oplossingen, het probleem is inmiddels opgelost, dit door de technische kennis van Sterkens in Made, een BMW specialist eerste klas.

Rood/ zwarte draad zekering no 40- 5 amp

Gert-Jan1

Geplaatst door Gert-Jan1 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW E46? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (135) PRO, 15 jaar geleden

Dank voor je bijdrage!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW E46 of stel zelf een nieuwe vraag.