BMW 5-Serie: DTC enabled, DSC restricted ???

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530d

Best BMW liefhebbers,

Als ik mijn dsc knopje indruk, krijg ik de volgende melding : DTC enabled, DSC restricted.


Wat houdt dit in? En hoe kan ik het oplossen?

Met vriendelijke groet,
Yusuf

Black Sea

Geplaatst door Black Sea (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

boccaccio (0), 14 jaar geleden

Dit is normaal, sommige onderdelen van het veiligheidssysteem worden uitgeschakeld, sommige niet.

Dynamische Tractie Controle (DTC) garandeert een sportief en dynamisch rijgedrag – ook tijdens een stabiliserende DSC-regeling – in combinatie met een doorgaans betere tractie.

Dynamische Tractie Controle (DTC) is een schakelbare subfunctie van de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC). DTC heeft in principe twee verschillende toepassingen: enerzijds zorgen voor meer tractie en anderzijds een sportieve rijstijl bij ingeschakelde stabiliteitsregeling mogelijk maken.
Worden bijvoorbeeld bij diepe of natte sneeuw de voorwielen afgeremd door de weerstand van de sneeuw, dan ontstaat daardoor aan de aangedreven achteras een schijnbare slip (achterwielen draaien sneller dan de voorwielen; een teken van teveel aandrijfkracht) en wordt de aandrijfkoppelregeling van DSC geactiveerd. Hierdoor wordt in de regel het vereiste motorvermogen sterk teruggeregeld. Door DTC in te schakelen wordt onder deze omstandigheden een verbeterde tractie gerealiseerd zonder dat dit al te veel ten koste gaat van het vermogen.
Met ingeschakeld DTC kan de rijder genieten van een actievere rijstijl, doordat de regelgrenzen van DSC naar boven worden verschoven. De rijder blijft echter te allen tijde verantwoordelijk voor een goede wagenbeheersing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.