BMW 3-Serie: e30 325i - Auto loopt schuddend stationair en loopt onderin

Bouwjaar: 1986

Mijn 325i loopt onderin en stationair slecht. Auto blijft schudden en als ik rij en ik kom onder de 2000 toeren en hou het gas een klein beetje ingedrukt gaat de auto bokken en stotteren.

Volgende heb ik al vervangen:
-bougies
-verdelerkap + rotor
-luchtfilter
-brandstoffilter

Verder heb ik de kleppen goed gesteld en bougies goed afgesteld. Niets schijnt te werken/helpen.
Verder hebben we alle stekkers schoongemaakt en ingespoten met contactspray, plus dat we de stationair motor schoongemaakt hebben.

Nu lees ik hier ergens wel dat die TOCH stuk kan zijn. Hoe meet ik dit? of moet ik toch gewoon een nieuwe halen?
Verbruik ligt ook hoog. Kan met 1 tank moeilijk 300km in de stad rijden met af en toe snelweg kilometers. Verbruik ligt ongeveer op 1:7. Is mij te hoog lijkt me.

Groeten.
Muilie

Muilie

Geplaatst door Muilie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wilco faber (0), 19 jaar geleden

dat verbruik is inderdaad erg hoog, aangezien je met je 325i net zoveel moet verbruiken als mijn 320i uit 1987. En die loopt 1 op 10. ik hoor wel es dat de Lambda sonde (of de lucht/massa sensor) wel eens problemen kan veroorzaken, en dat heeft ook een erg groot gevolg voor je verbruik heb ik toen gehoord.
Misschien is dit wel de oplossing, ik hoop dat je in elk geval het probleem op kan lossen (ook al is het een andere oplossing)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.