BMW BMW e36 M40: aankoop auto

Bouwjaar: 1994

Zie ook bericht; http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

Ik ben voor een BMW 316, M40 motor uit 1994 aan het kijken. Heb een testrit gemaakt en de auto reed ogenschijnlijk goed. Het enige wat me opviel was dat bij het intrappen en het loslaten van de koppeling een piepje te horen was. Heeft dit iets te betekenen of is dit niets om zorgen over te maken? Ik zag ook een zweetplekje olie van ongeveer 1cm lang op het deksel van de distributieketting. Kilometerstand van de auto is 125000 (NAP)
Ook zou ik graag willen weten of het waar is dat deze auto verzonken is en dus vrij van roest (mits schadevrij in dit geval)

roykejanssen

Geplaatst door roykejanssen (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

piepje is op zich niet zo'n punt, waarschijnlijk drukgroep of koppelinghevel die droog is.

als het een M40 motor is dan heeft deze geen ketting maar een riem, maar denk eerder dat er een M43 in ligt omdat je het ook hebt over oliezweetplek bij distributiedeksel.

zweetplekje van olie bij distributiedeksel is niet ernstig, doet 95%.

of dit type verzonken is durf ik niet te zeggen maar heef in elk geval een goede voorbehandeling gehad en roesten normaal gesproken niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.