BMW 3-Serie: e36 cabrio dak gaat niet open

Bouwjaar: 1997, Motorcode: 2.0

Beste Mensen,

Sinds kort gaat mijn dak van de cabrio niet meer open, het is een volledig electrisch dak. Als je de softtop wil openen dan happeren de ramen, deze zakken happerend naar beneden. Eenmaal beneden dan hoor je alleen een getik om de 2 sec bij/achter het handschoenen kastje.

Waaraan zou dit kunnen liggen? De module? Ik heb het geprobeerd handmatig te resetten, maar zelf dat lukt niet eens meer..

Groeten ALan

alan123

Geplaatst door alan123 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

alan123 (0), 13 jaar geleden

Ik heb de bc laten uitlezen, hierbij komt naar voren dat de zentrale karroserie module niet goed werkt en er kan geen contact worden gemaakt met de dak module. Ik ga ervan uit dat hier het probleem ligt, ik heb ondertussen andere modules kunnen bemachtigen. Nou hoop ik dat iemand weet of ik deze modules gewoon kan vervangen of moet ik ergens mee rekening houden?bv resetten na vervangen of alles opnieuw laten instellen?

gr Alan

ssamsung (0), 13 jaar geleden

controleer eerst even je moters van je dak. Links boven in je achterbak er zijn er 2 even los klikken en terug plaatsen

alan123 (0), 13 jaar geleden

Hallo Ssamsung,

De motors heb ik teruggeklikt, maar ik zou graag willen weten hoe je de motors kunt testen dat ze het doen?Weet jij dat?

Gr ALan

ssamsung (0), 13 jaar geleden

testen ik denk gewoon een tester op de kabeltjes zetten en kopje van je dak indrukken en kijken of die stroom krijgt. 4 0jaar geleden deed de dak het ook niet alles gecontroleerd en een afspraak gemaakt bij cabrioland. En toevallig de dag handmatig open maken zag ik dat er een moter los was en toen deed alles het weer . Maar als goed is wanneer je de moter los maakt dan moeten ze wel doen

ssamsung (0), 13 jaar geleden

ps ben nu aan het rijden. Maar ik denk dat de moters niet kapot zijn. Maar de vraag is of ze wel stroom krijgen,

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je de module los haalt moet je het dak opnieuw inleren, als je de motoren los haalt moet je het dak opnieuw inleren.

Als je al vanalles los hebt gehaald kun je zonder inleren niets testen. Als er iets kapot is dan kun je waarschijnlijk niet inleren
en moet je op zoek gaan naar de oorzaak en die kan heel erg divers zijn.

Zoek eens op google op op de problemcar site, er staat genoeg op wat te doen om het dak opnieuw in te leren.

gr Martin

alan123 (0), 13 jaar geleden

Hey Ssamsung, ik denk ook niet dat de motors kapot zijn, anders zou dit gemeld worden bij het uitlezen (denk ik). Ik heb ondertussen een andere dakmodule en zke module kunnen bestellen. Wel moet ik er even op wachten, omdat ze bezorgd moeten worden. Ook heb ik het dak gecontroleerd op kapotte kabels of iets dat los zit. Kon niks vinden, dus denk ik dat er een storing zit in de electra of modules. Misschien dat ik de motors kan laten doormeten?Dan weet ik zeker dat ze niet kapot zijn..

Hey Martin, het inleren lukt niet meer dus er is zeker iets kapot. Met inleren bedoel je toch wel knopje indrukken en dan contact aan en dan begint het ritueel :p..

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan zal er wel iets kapot zijn en het is niet makkelijk storing zoeken bij zoeen dak, er zitten 3 motoren in het dak en er zitten verscheidene eindschakelaren ver spreid over de wagen. Die zou je allemaal moeten controleren. Het dak wordt niet aangestuurd door de ZKE/GM Module, die stuurt wel de ramen aan, de dak module zit achter de bekleding van de achterpassagier aan de bestuurders kant.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.