BMW 5-Serie: E39 startmotor blijft draaien

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

Heel bizar probleem meegemaakt vannacht.

Ik werd rond een uur of 4 wakker van een startende auto onder mijn raam ,auto wou niet aanslaan dus dit duurde een minuut of tien.
Vervolgens hoorde ik een alarm afgaan (leek erg veel op alarm van mijn eigen auto), dus ik maar naar buiten en kijken wat er aan de hand was.
Is het toch mijn eigen auto die probeerd te starten ,accu was al bijna leeg dus de startmotor ging moeizaam rond ,ik had de auto de hele dag niet gebruikt, dus toch maar even de accu kabels losgetrokken en terug mijn bed in.
Vannochtend een andere accu geplaatst en zodra ik de accu kabels aansluit begin de ellende opnieuw , ik heb het contactslot al een paar keer aan en uit gezet maar dit bied ook geen oplossing.
Kan het zijn dat er een relais blijft kleven ergens ,ik heb alle zekeringkasten al nagekeken maar ik kan geen startrelais vinden o.i.d.
Ik heb gezocht in :
Motorruimte onder interieurfilter
Handschoenkast (bovenin en erachter)
Onder mat beenruimte passagier
Koffer ruimte bij de accu

Maar nergens enig spoor van een startrelais ,iemand enig idee wat het probleem kan zijn en waar ik het relais kan vinden ,als ik het relais door kan meten kan ik wat dingen uit gaan sluiten.

Gr, Jeroen

Predator-X

Geplaatst door Predator-X (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat zit in de zekeringenkast ;-) en de start solenoide zit op de startmotor zelf.
Zoek het relais op en trek die eruit kan je los testen. Als het relais ok is kijk dan naar de aansturing (de spoel) van het relais.
Alle schema's en servicedocs kan je vrij downloaden, google is your friend.
edit kijk ook de kontaktschakelaar na of de startstand aan elkaar gebakken is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.