BMW 3-Serie: E46 318i klima-unit heeft motortje (accu leeg)?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: M43B18TU

Goedendag,

Eens in de twee weken kan ik de auto niet starten. Dit is altijd 's ochtends. Dat gaat al een half jaar zo; daarom heb ik een startaccu achterin liggen. :S De dynamo is goed en de accu uit maart 2012 ook (nog).

Nu denk ik een mogelijke oorzaak te hebben gevonden. Ik kwam eergisternacht thuis en het was volledig stil op straat. Ik had de sleutel al uit het contact en ik hoorde een elektrische brom of een motortje achter de klima-unit vandaan komen.

Nu zit er ook een BMW Business CD in; ik kan eigenlijk niet onderscheiden of het geluid daar vandaan komt of uit de klima. Ik denk het niet dat het uit de cd-speler komt, want als ik er een cd in stop, verandert de brom niet (zou je wel verwachten als het het cd-motortje zou zijn).

Enfin, ik ben even een half uur naar huis gegaan en daarna terug naar de auto gelopen. De brom was er nog steeds... De ochtend erna moest ik inderdaad met de startaccu starten.

Is die brom normaal? Zit er inderdaad een motortje in die unit? Stelmotoren van de kleppen zitten toch verder weg in het dashboard? Het geluid lijkt echt uit de unit zelf te komen.

Het flauwe is dat dit te weinig voorkomt om elke weer maar weer die zekeringen eruit te halen voor het slapengaan.

Alvast bedankt.

Groet,

Frank

IncaSDI

Geplaatst door IncaSDI (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pjotr9136 (0), 11 jaar geleden

Om er achter te komen wat het is zou ik de zekering voor de kachel opzoeken, als de brom verdwijnt als je deekering uitneemt kom je in elk gevak verder.

IncaSDI (0), 11 jaar geleden

Dat doe ik inmiddels. Afwachten...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.