BMW 3-Serie: e46 328i lawaai geklapper achter as

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 328i

Beste mensen,


Na heel wat reparaties stoort mij het enige nog wat duidelijk te horen is op van de klinker weggetjes. Lawaai van de achter as ofwel een soort geklapper.

Draagarm rubbers, stabilisator stang rubber en stangetjes, schokdempers, veerpootlager, veren en veer rubbers zijn vervangen in de afgelopen maanden. Resultaat nog steeds geklapper.

Diferentieel rubbers/ophanging ziet er ook nog goed uit. Begin zelf te denken aan het subframe. maar ik hoor graag van jullie wat het anders zou kunnen zijn.

DutchPlayer

Geplaatst door DutchPlayer (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TheGenerator (0) PRO, 12 jaar geleden

Is het een coupe? Het zou kunnen zijn dat je subframe los zit van het chassis.
Het wil weleens gebeuren dat de laspunten scheuren in het chassisbalk waaraan het subframe aan vast zit. (dit kan je niet zien)
Controleer bij het subframe en met name linksachter ophanging of er een scheur zit bij chassis waaraan het subframe aan vast zit.(goed kijken of eventueel schoonmaken voor beter zicht)

DutchPlayer (0), 12 jaar geleden

Nee het is een Sedan, ik heb al begrepen dat de BMW's vanaf 1998 tot 2001 met zwaardere motoren problemen kunnen hebben met het subframe wat kan uitscheuren.

fototje, https://lh4.googleusercontent.com/_qXU4Y... dat is bij mij aan de bestuurders kant. Volgens iemand anders zie je al een haar scheur zitten.

TheGenerator (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik zelf kan niets zien op de foto van een haarscheur ofzo
De haarscheur moet egt met enkele centimeters van de bevestiging zitten.
Schuur anders het plekje op wat op een haarscheur lijkt, maak het goed schoon en neem nog een foto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.