BMW 3-Serie: E46 na 2x uitlijnen meer problemen dan ervoor.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1995cc 4cilinder.

Goedendag Heren,

Enkele weken geleden had ik een dag voordat ik een lange reis moest maken met mijn rechter voor- en achterwiel een stoeprandje geraakt,en mijn 318TI trok hierna naar rechts.Na een hele lijst van garagebedrijven afgebeld te hebben een mij onbekende Profile-vestiging bereid gevonden om hem diezelfde dag nog uit te lijnen.

Het Profile-personeel bleek bijzonder vriendelijk te zijn.De oudste monteur leek mij niet ouder dan een jaar of 21,de andere een jaar of 18.
Na het uitlijnen een testrapport meegekregen met de mededeling dat het nu goed was.Resultaat:de auto trok nu nog steeds (maar wel iets minder) naar rechts,maar het stuur stond wanneer je rechtuit reed ineens twee centimeter naar links (voorheen dus niet).
Ben hierna teruggegaan,en beide problemen zouden kosteloos hersteld worden.Dat kosteloos klopte,maar na de tweede uitlijning loopt hij nog steeds naar rechts,de onderste spijl van het driespaaks-stuur staat wanneer je rechtuit rijdt nog steeds twee centimeter naar links,en mijn linkervoorwiel lijkt er wel gekanteld onder te staan (voorheen niet).

Ik vraag mij nu af of het zin heeft om hem opnieuw uit te laten lijnen,of is er mischien iets anders aan de hand?

Alvast bedankt voor de reacties!

BMW318TI

Geplaatst door BMW318TI (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ybuddie (0), 15 jaar geleden

dit lijkt mij niet geheel goed. uitlijnen is een precisiewerk en is niet iets wat je zo maar ff doet. er is iemand nodig die kennis van het vak heeft.
probeer het hier eens

http://www.uitlijnspecialist.nl/index.ph...

co3deron (0), 15 jaar geleden

Waarschijnlijk is een van je draagarmrubbers lek geraakt/gescheurt. De hele uitlijning van de auto klopt niet meer. Indien er een stuk is kan je maar beter ook de ander vervangen anders kan je volgende keer weer langs de profile om hem uit te lijnen. P.S. Ik zou een gespecialiseerd bedrijf kiezen voor het uitlijnen. Dit is een klusje voor specalisten. Goed gereedschap/apparatuur is het halve werk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.