BMW 3-Serie: e46 van 320 naar 328

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

hallo
ik wil in mijn e46 320i 125kw 170 pk touring een 328i gaan plaatsen met dezelfe motorcode (m54)
nu is mijn vraag ik moet alleen de DME (computer) overzetten voorderest niets toch???
en ik moet de computer laten initialiseren ofzo ???
mvg rick

rm320i

Geplaatst door rm320i (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Rick,

Alles mee overzetten, dus motor,uitlaat,kabelboom,ECU etc..

Vergeet erna ook niet even langs de RDW te rijden, voor de motorwijziging op kenteken te krijgen, kosten zijn € 50,- bij de eerste keer goed keuren, een herkeuring kost € 25,-

Gr Stefan

rm320i (0), 14 jaar geleden

wat mij is verteld door een kenner is dat ik alleen de computer over moet zetten en dan de startbeveiliging opnieuw moet laten initialiseren of vervangen uitlaat is het zelfde en bak ook als het dezelfde motorcode is
ik wou alleen effe zeker weten dus vandaar dat ik het effe hier ook vraag
gr rick

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ja dat klopt,

Maar volgens mij zat er iets verschil in de uitlaat lijn, maar dat durf ik even niet zeker te zeggen, zou wel de kabelboom mee overzetten ( motor gedeelte )

Ook in de bak kan verschil zitten, als deze een ander nummer heeft, is de overbrenging ook anders, het beste is om hem met bak en al eruit te halen, is makkelijker en gaat sneller.

Gr Stefan

rm320i (0), 14 jaar geleden

was wel van plan indd om hem met bak en al eruit te halen kan ik ook meteen kijken of ik hem weet terug kan zetteen
over de uitlaat weet ik niuks van kan indd zo zijn moet ik effe vragen ofzo maar weet jij ook ongeveer de kosten van de startbeveiliging ???
alsvast bedankt

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Daarvoor zou ik even de dealer bellen, Weet wel iemand die de startblokkering kan weg programmeren voor elke VAG auto voor 125,- euro..

Gr Stefan

rm320i (0), 14 jaar geleden

heb net contact gehad met iemand die zei dat de computer het zelfde zijn wat volgens mij niet zo is en de uitlaat gaat er wel gewoon op en de bak ook
ik kom uit zaandam ik weet niet waardiegene vandaan komt die de blokkering wegkan nemen woont maarwerkt de blokkering wel dan
???

gr rick

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je de blokkering weg neemt, werkt deze niet meer en kan de auto met elke passende sleutel meegenomen worden.
Bij BMW's van dit bouwjaar is de omschrijving een beetje vaag, men zegt wel duidelijk dat een ecu niet even gewisseld mag/kan worden om te testen.
Maar vervolgens stelt men dat de combinatie van EWS (Elektronische WegfahrSperre) en DME (motor-ecu) wel opnieuw geinitialiseerd kan worden.
Heb je wel een dealer voor nodig.

328i is maar geleverd tot begin 2000 - en waarschijnlijk zonder EOBD en 2e lambda sonde.
Deze 320i is van 2002 en heeft dus EOBD ondersteuning EN een 2e lambda-sonde. Geloof nooit dat die ecu's hetzelfde zijn (zeker de software niet).

rm320i (0), 14 jaar geleden

dus met andere woorden ik moet wel de computer overzetten en wat zijn ongeveer de kosten voor het initialiseren van de startbeveiliging????

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Om gezeik achteraf te voorkomen, zou ik gewoon alles mee overzetten, dat beetje extra werk kan je een hoop ellende achteraf besparen..

Voor de kosten zou ik morgen even bellen, die man waar ik over praate kan het bij elke VAG auto doen, het heeft uiteraard de nodige tijd en ervaring gekost om het klaar te spelen, bmw begint hij niet aan omdat simpelweg de vraag niet groot is..

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Heren, citeren is niet nodig wanneer de tekst er pal boven staat:
gewoon antwoorden volstaat.

mvg,
moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.