BMW 3-Serie: koppeling-versnellingsbak BMW 320i

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320i

Krijg mijn auto niet in zijn versnelling,of in achteruit!? Zou het aan de koppeling zijn,of mag ik het ergste vrezen voor mijn versnellingsbak? Kan het ook door de koude zijn? Het gaat hier om een BMW 320i coupé e36 van 1994. Kan iemand mij zeggen wat ik allemaal kan doen,of toch proberen?Mvg Bruce.

BrucedL

Geplaatst door BrucedL (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Bruce is dat zomaar van de een op de andere dag gekomen ??? Hoeveel remvloeistof zit er nog in het remvl st potje. 3 hoe voelt het koppelingspedaal aan . Met de motor stil is er dan wel in de bak te roeren???

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het probleem hoeft niet meteen in de koppeling zelf te zitten, vaker is het probleem de koppelingscilinder op de bak..

Als hij wat stroef schakeld naar de 1 en de achteruit, dus ook als de motor uit staat, kan dat ook door de kou / olie / slijtage komen, maar als hij dat ook in warme toestand doet, kan het ook in de koppelingscilinder zitten bv..

Gr Stefan

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Ik weet nu al wat meer ook dat je geen druk op je pedaal hebt dus er is een vloeistof tekort . Haal een busje DOT4 en vul de houder boven op je remcilinder . Heb wat geduld de luchtbelletjes doen er lang over om op te stijgen. Je kunt het systeem ontluchten , op een brug is het geen probleem maar met wat rustige pedaal bewegingen gaat het ook . Pedaal omhoog en zo houden voor de doorstroming Dan in en terug ..pauze enweer verder. Met wat geduld begint het weer te werken. Dan op zoek naar de lekkage . Kijk bij het pedaal en onder de wagen bij het koppelingshuis en trek je plan van aanpak. Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.