BMW 525D: E61 Touring : afstandsbediening werkt niet meer : gekend problee

Brandstof: Diesel

Deze auto staat al tijdje bij ons om bedrading te herstellen van de achterklep. Gezien de hoge aanschafprijs van de originele onderdelen hebben wij een setje aangekocht via Ebay Duitsland. Is ietsje meer werk aan maar aan onderdelen scheelt het voor de klant een hele slok op de borrel. tot daar dus geen probleem.
Nu komt klant echter af dat hij bij "een dealer" geweest is en dat deze vertelde dat deze kabelbomen helemaal niet vervangen dienen te worden. Dit zou een uitleg zijn van de universele garages. Bij hem zou de auto voor 350 euro hersteld zijn want zij herstellen enkel de beschadigde bedrading door deze terug aan mekaar te lassen. Is in een paar uur gefikst.
Zit er op dit forum een dealer die dit kan bevestigen? Ik weet hoe lang wij aan het vervangen van de bekabeling bezig zijn, maar dat is meer dan een paar uur. Er waren 11 draden door of bijna door.
Natuurlijk ontstaat er nu een geschil als ik mijn rekening ga maken want klant zit vastgepint op die prijs. En effectief : ik heb bij die dealer ook geïnformeerd en die houdt staande dat hij het voor die prijs kan fiksen.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 6 jaar geleden

Zonder in discussie te gaan over prijzen, het repareren van de kabelboom is praktisch niet te doen omdat er simpelweg niet genoeg ruimte is. Het is al lastig genoeg om de nieuwe kabelboom weer op zijn plek te krijgen.

Ook zal deze reparatie van de bestaande kabels het niet lang volhouden, een ebay set aan kabels heeft bijna altijd een siliconen isolatie en deze zijn veel soepeler en zullen veel minder snel weer kapot gaan. De oorzaak van het knappen van de originele kabels is ook bijna altijd omdat de ommanteling van de kabel hard wordt en door het openen en sluiten van de achterklep gaan breken.

gr Martin

jhl (0) PRO, 6 jaar geleden

Volledig mee eens Martin. Maar als "ze" het tegen de mensen zo uitleggen.....
Je weet klanten onthouden steeds het goedkoopste. Wij hebben altijd al kabelbomen volledig vervangen

jhl (0) PRO, 6 jaar geleden

Auto is hersteld. Rest nog juist de klant te overtuigen dat we wel degelijk de ganse bekabeling vervangen hebben. Een geluk dat een mens soms toch foto's neemt bij herstellingen.

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Succes...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.