BMW 3-Serie: electrisch motortje raam bestuurderskant

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 328 auti

Hallo, het motortje kraakt enorm als je de raam naar beneden laat gaan. ik heb de ruit al eens eruit gehaald, en alles ingespoten met siliconenspray. maar geen enkele verbetering. je kunt het motortje ook niet goed zien zitten. Kun je die toch simpel vervangen? het werkt wel, maar geen prettig geluid.

tokkel de tokkel

Geplaatst door tokkel de tokkel (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

BEEMER320D (0), 14 jaar geleden

@ tokkel de tokkel

Het motortje is idd simpel te vervangen, maar ik denk eerder dat het raam mechanisme niet meer ok is als dat het motortje defect is maar goed alles is mogelijk.
Haal de deurplaat van de deur (let op de afdicht ringetjes op de nokken van de deurplaat), demonteer de airbag en laat die gewoon aan een touwtje aan de deur hangen dan hoef je de stekker er niet af te halen dat scheelt weer een mogelijke airbag reset. (het kan heb ik zelf ook gedaan)
Dan de foam afdichting er af halen (lukt het niet om hem heel er af te halen dan gewoon een nieuwe bij de dealer gaan halen en laat ze daar dan ook meteen de butyldraad op plakken da's wel zo makkelijk).
Nu de foam er af is kun je overal goed bij en met 3 schroeven op de steun van de motor maak je de motor los en beweeg/draai je hem naar achter en is ie los van het raam mechanisme.
Het raammechanisme kun je dus los vervangen van de motor, kost iets van 80 euro.

Bij het monteren : Let op dat je van onderuit de foam goed dicht maakt tot zeker de helft van de deur (het beste is helemaal) aan beide kanten anders kun je lekkages krijgen.
En denk aan nieuwe kunststof nokjes monteren als je de ruit van het raammechanisme losmaakt!

Suc6 er mee!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.