BMW 3-Serie: Elektrisch raam bijrijder portier (E36 cabriolet) reageert niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i

Gisteren reageerde het elektrische raam aan de bijrijder niet meer. Ik heb het paneel verwijderd, alle stekkers losgenomen en weer bevestigd. Dit mocht niet baten. Bij het bedienen van de schakelaar hoor je wel dat er iets klikt in het portieer. Ook heb ik geprobeerd om de schakelaar 20 seconden vast te houden in de dicht positie wat niets opleverde (het raam reageert niet meer in de bovenste stand). Ook op de schakelaar voor alle 4 de ramen tegelijkertijd werkt het raam niet.
Is nu de motor overleden? of zijn er nog andere oplossingen denkbaar.
Ik heb de repair manual erop nageslagen maar begrijp dat om de motor te vernieuwen ook het raam moet worden verwijderd en dat de afstelling door erkende bMW dealer moet gebeuren i.v.m. de kans op extra schade.
Ben ik nu op de BMW dealer aangewezen; wat kost zo een reparatie? of zijn er nog andere wegen?

B.v.d. voor eventuele reacties,

Jan.

dobber

Geplaatst door dobber (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BMW_Bennie (0), 16 jaar geleden

je kunt proberen om rechtstreeks 12v op de motor te zetten en kijken wat ie dan doet, dan weet je iig zeker dat het aan de motor ligt en niet aan de bekabeling

dobber (0), 16 jaar geleden

Vanmorgen bij de dealer geweest, de motor kost +/- 160 euro. Dit is exclussief demontage en montage en afstelling. Om de motor uit te bouwen moeten de popnagels uitgeboord en tevens het raam gedemonteerd worden en dus een aardig klusje. Een goede tip gehad om een paar klappen met de hand / vuist op de motor / mechanisme te geven tijdens bedienen. Een andere tip was de + en - even om te draaien zodat het raam los komt. Na een paar klappen op het mechanisme en motor werkte alles weer als tevoren. Probleem dus opgelost. Zeer dankbaar voor de goete tips.

Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.