BMW 3-serie: Ervaringen 3-serie

Bouwjaar: 2002

Hallo mensen,

Ik ben nu nog eigenaar van een VW bora 1.9 TDI uit 2001. Dit was voorheen een lease-auto. Ik heb hem gekocht met 55k destijds net 3 jaar oud. Ik heb hier alleen al zoveel problemen mee gehad de afgelopen 12 maanden (al het electrische is wel eens kapot gegaan; en/of vervangen en mss dat sommige mensen me hier kennen van het bekende stuurprobleem dat niet meer verholpen kan worden (ook niet na vervanging van de spoorstang, compleet stuurhuis en 6x uitlijnen en balanceren), dat ik hem binnen nu en paar maanden wil gaan inruilen voor een BMW 3-serie, en dan specifiek de BMW 320D executive versie uit 2002.

Nu ben ik dus geen BMW kenner , ik heb wel wat gelezen en bekeken op div. sites e.d , gister even kotstondig vlak voor sluitingstijd bij een garage geweest bij een 320D executive uit 2002 (met M3 pakket) die al verkocht was maar mocht wel even het interieur bekijken.

Heb het contact niet aangehad maar ik zag in het display icoontje van 1 l/100? Dat is neem ik aan het verbruik maar zit deze optie niet standaard op de board-computer? Wat is hier precies het nut van?

Ten slotte: De bora was dus een ex-lease-auto en aangezien ik hier dus slechte ervaringen mee heb gehad twijfel ik of ik dit weer zal doen.

Vorig jaar dacht ik nog: Goede prijs, goed dealer onderhouden, goed ingereden, motor in goede staat maar nu weet ik het zo net nog niet.

Misschien maar bij de BMW-dealer zelf met 2 jaar BMW Huisselectie garantie. Nadeel natuurlijk de hogere prijs.

Ik ben benieuwd naar alle positieve en negatieve kanten van de BMW 3-serie; technische mankementen etc, jullie ervaringen.

Gr. Michael

michaeld

Geplaatst door michaeld (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

ok, bereid je voor op een enorme stroom reakties.. dit soort onderwerpen zijn behoorlijk gewild :-)

Allebei vreselijk goede auto's. Aanschaf en onderhoud zullen hoger liggen van de BMW, maar dat zal je bij de restwaarde weer terughalen over het algemeen. BMW is een achterwielaandrijver dus beschikt over iets andere rij-eigenschappen en is in het interueur de middentunnel iets meer 'aanwezig'.

De BMW heeft onder de toerenteller een verbruiksmeter zitten; deze registreert aan de hand van motorvacüum het verbruik. Vanaf 20 KM/H heb je een actuele brandstofverbruiksmeting. Zelf vind ik het een leuk apparaatje omdat ik tóch telkens probeer om zo zuinig mogelijk te rijden bij een gegeven snelheid. Bij een evt (optionele) tripcomputer zit deze er in digitale vorm ook op, maar biedt dat meer opties (actueel, historisch, gemiddeld over afgelopen rit etc.)

2 jaar huisselectie is een heel goed verhaal; deze garantie geldt volgens mij namelijk ook in het buitenland en geeft aan dat de KM stand bekend is, onderhoudshistorie te verantwoorden is en dat evt schade's conform BMW eisen zijn hersteld.

Maar wat het állerbelangrijkste is; ga gewoon eens rijden in de BMW. Want wat iedereen ook vertelt (inclusief mijzelf); je moet er zelf een lekker gevoel bij hebben.

Succes met kiezen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.