BMW 316i: Gulf euro98 geeft (gaf) problemen

Bouwjaar: 1997

Tank altijd euro95, laatst was de tank half leeg en heb ik er euro98 bij gedaan, ongeveer 15 liter, de auto startte slecht, trok haast niet, zwarte walmen uit de uitlaat en knallen. Heb de tank half leeg gereden en toen weer euro 95 getankt bij de Shell. daarna alles weer in orde. Bij de garage zeiden ze dat ik beter geen Gulf brandstof kon gebruiken maar beter Shell, Esso of BP. Gulf levert de brandstof af met dezelfde tankwagen die ze ook voor andere branstoffen gebruiken en dat zou regelmatig vervuiling geven, hetgeen bij de andere drie leveranciers niet zou gebeuren. Ben wel geschrokken mede omdat mijn buurman dezelfde dag Gulf euro98 in zijn motorfiets getankt had en deze zelfs niet een startte.(Hij heeft gulf gebeld maar zij zeggen dat het niet mogelijk is) Wie heeft deze ervaring ook weleens gehad ?

ReMo9450

Geplaatst door ReMo9450 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kawa16166 (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi Rene , ben zelf werkzaam bij een dealer.
hadden ook een aantal bijna nieuwe auto's met verstopte brandstoffilters (diesel) ,bedrijf had een eigen tank, brandstof geleverd door GULF .
weet niet of het hier vervuiling door leverancier of eigenaar tank betreft.

wilco faber (0), 18 jaar geleden

Nu snap ik meteen waarom Gulf zo goedkoop is. Is dus slechte kwaliteit brandstof.

Ik tank er dan ook nooit meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.