BMW 3-Serie: Foutcode 0171 (met Bosch KTS)

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.9 i 87 KW

Heb foutcode 0171 bij een 318Ci. MIL-lampje op dashbord brandt constant. Verklaring foutcode: Mengselaanpassing. Bovengrens multiplicatief. Motor draait perfekt en de auto rijdt probleemloos. Voorste Lambda-sonde vervangen met goed resultaat gedurende 4 dagen. Nu terug dezelfde fout. Bijkomend probleem: mijn 4-gas tester heeft het zojuist opgegeven. Is er iemand die mij op weg kan helpen om de oorzaak te vinden? Dank bij voorbaat. Paul

5serie

Geplaatst door 5serie (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

foklop (0) PRO, 16 jaar geleden

Controleer op valse lucht/vacuum lekkages. De luchtmassameter zou ook de boosdoender kunnen zijn.

5serie (0) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt voor uw reaktie. Fout was reeds gevonden. Oorzaak was een klein scheurtje in de aansluiting van de karterontluchting op het kleppendeksel. Het scheurtje zat aan de onderzijde en was niet zichtbaar. Slechts een zeer dun lijntje olie trok mijn aandacht, aangezien de karterontluchtingsslang volkomen vetvrij was. Na demontage van het kleppendeksel was het scheurtje zichtbaar. Heb het hersteld met een 2 componentenhars en alles was OK. Nogmaals mijn dank voor uw reaktie.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.