BMW 7-Serie: foutieve melding laag koelvloeistof niveau

Bouwjaar: 1999

ls,

betreft bmw 735 i 1999, km st.195000. Deze wagen is door mijn klant onlangs ergens in den lande aangeschaft. Zo nu en dan verschijnt dus de tekst dat het koelvloeistof niveau te laag is. bij controle is het ruim voldoende, er hoeft nooit iets bij. Iemand ervaring??

wkhoek

Geplaatst door wkhoek (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Sensor vervangen die is waarschijnlijk kaduuk.
Die kan je als het goed is controleren door de stekker door te verbinden.

Groetjes
Astra Rijder

Alex215 (0), 18 jaar geleden

Heb met mijn E39 (528 touring uit 1997) precies hetzelfde probleem. In mijn geval verschijnt de vermelding meestal nadat ik - zeg - een minuut of 10 aan het rijden ben. Pas nadat de auto een paar uur heeft stilgestaan, blijkt de waarschuwing verdwenen.

Recent ben ik erachter gekomen dat ontluchten helpt; de melding verdwijnt onmiddellijk. Ik vermoed daarom dat het dus niet de sensor is, maar een 'ontluchtingsprobleem'. Mocht ik daarin meer duidelijkheid hebben gekregen, dan zal ik dat hier melden!

wkhoek (0) PRO, 18 jaar geleden

Sensor en expansie tank verv (lek)

e30clubalpinar (0), 18 jaar geleden

ook lek
maar zeker de sensor

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo (0) PRO, 18 jaar geleden

let op zijn dramatische auto;s om te ontluchten

typicaltwin (0), 16 jaar geleden

Kijk uit, ik heb dit met een dealeronderhouden 750il gehad, vanaf moment aanschaf (toen 3 jaar oud) steeds foutieve meldingen, meerdere malen ontlucht , geen koelvloeistof verbruik, geen lekkage, maar uiteindelijk na anderhalf jaar wel motor overleden.................
Ontluchten waarschijnlijk niet goed gegaan was conclusie achteraf.

KawaBmw7 (0), 16 jaar geleden

Idd het expansietankje vervangen. De vlotter in het tankje lost op den duur gewoon op door de koelvloeistof. Demonteer het tankje maar en schudt het maar eens heen en weer, lijkt dan wel een rammelaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.