BMW 525d touring 2011: Gebrom na plaatsen nieuwe krukas poelie

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2996

Hallo, ik zit met volgend probleem. Vorige maand is de krukaspoelie vervangen omdat die was afgebroken. Normale slijtage bij 325d km. Garagist heeft nieuwe krukaspoelie (geen OEM) geplaatst, weet niet welk merk. Na enkele dagen opeens een zwaar gebrom te horen dat doortrilt. Zeer irritant. Bij koude motor zeer duidelijk hoorbaar. Bij warme motor ook hoorbaar maar niet constant. BMW gebeld, zei zeggen dat er 2 mogelijkheden zijn. 1 iets met de dynamo..maar dat is het niet. En 2 is speling op de krukas..dat is het ook niet. Typisch is dat geluid pas is gekomen ná het vervangen van de poelie. Bij een andere BMW garage zeggen ze dat imitatie poelie soms dat gebrom kan produceren. Andere garage zegt weer van niet. En ik weet het niet..Als iemand een duidelijk antwoord weet dan hoor ik het heel graag. Dank u.
Het betreft een F11, 3ltr diesel (525d) automaat met bouwj.2011

MwJ74

Geplaatst door MwJ74 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

En wat zegt de garagist die de poelie geplaatst heeft?

    Hij heeft rondgebeld, maar weet het 1..2...3..ook niet direct. Omdat het voor hem ook nieuw is. Daarom dat ik zelf eens ben gaan rondvragen - MwJ74 (0), 4 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.