BMW 3-Serie: Geen oliedruk M40 316i 1994

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: M40

De laatste tijd duurde het steeds langer dat het oliedruk lampje uitging na het starten. Nu helemaal geen oliedruk meer! Ik heb het klepdeksel gedemonteerd en de motor gestart. Er komt geen olie, ook niet uit de sproeibuis voor de nokkenas.
De auto heeft nog maar 127000 kilometer gelopen en ik dacht aan een kapotte oliepomp of verstopping maar er zit helemaal geen oliedrab of aanslag in de kop het ziet er uit als nieuw, dus een verstopping zal het wel niet zijn, daar is alles te schoon voor. In de vraagbaak staat dat voor het demonteren van de oliepomp het hele blok uit de auto moet! Wel heb ik in het forum gelezen dat het met de carterpakking te maken kan hebben en dat de oliepomp dan lucht aanzuigt. Wie weet raad?

Groet en alvast bedankt, Peter

Peter S te H.

Geplaatst door Peter S te H. (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JoëlBMW (0), 15 jaar geleden

Het beste is dat je een tijdje met trein gaat , je auto heeft rust nodig ! geef hem een plek in de schaduw...

Alex218 (0) PRO, 15 jaar geleden

als je de motor er dan toch uithaalt kan je bijna net zo goed voor een andere M40 gaan kijken met minder KM's.. zullen er vast wel zijn zoveel als die zijn geproduceerd. Tenzij je natuurlijk er vrijwel zeker van bent dat de huidige motor verder prima is...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.