BMW 1-serie 2008: Geen rembekrachtiging

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: N43B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 105

Er zit een elektrisch bediende klep in de vacuumleiding voor de rembekrachtiging. Maar komt geen vacuum, vermoed dat die klep niet werkt of niet goed wordt aangestuurd.
Weet iemand wat de aansturing is? Meet op 1 van de beide aansluitingen op de stekker 14 Volt bij draaiende motor. Is de andere aansluiting gewoon een massa of geschakeld via een ECU? Meet daar namelijk 3 Volt.... en dat lijkt me niet goed.

memos

Geplaatst door memos (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door memos (10) PRO, 7 maanden geleden

Die klep wat ik vroeg was de luchtomloop klep en was niet voor de rembekrachtiging. Heb de vacuümpomp achter op het blok gevonden en die zoog bijna geen vacuüm. De pomp kun je eenvoudig uit elkaar halen en reinigen. Zit nl een zeefje op de pomp waar de vacuümleiding voor de rembekrachtiging op aangesloten zit en die zat bijna dicht. Schoongemaakt en werkt en remt weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.