BMW 1-serie 2016: Trilling tijdens remmen rechtsachter

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Motorcode: B38B15A, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 80

Ik ervaar trillingen aan de rechterachterzijde van mijn BMW 1 Serie uit 2016 tijdens het remmen.
Als de schijf nog koud is dan is het veel minder dan als hij warm wordt. Ik heb al verschillende stappen ondernomen, waaronder het vervangen van de Brembo-schijf met remblokken, gevolgd door een overstap naar een ATE-schijf met nieuwe remblokken. Desondanks blijft het probleem aanhouden. Ik heb ook het wiel lager en hub vervangen, maar de trillingen keren steeds na ongeveer 250km terug. Ik monteer de schijven zonder vet of dergelijke gwn koud op koud. Ik draai de bouten met een momentsleutel. Ik kan het aan de aandrijfas liggen? Ik hoor graag van jullie.

almosawi

Geplaatst door almosawi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

PeterK011 (25), 5 maanden geleden

Ik geloof dat er een probleem kan zijn met de ABS ring op de aandrijfas . een collega van mij had eens hetzelfde probleem met een BMW 1-serie en dat was de oorzaak toen. Deze ringen kan je apart vervangen.

    Dank voor jouw reactie. Ik ga het uitzoeken en binnenkort laten vervangen maar wat ik niet begrijp hoe zou zo een ring of aandrijf as een schijf krom laten worden want dat ding heeft direct invloed op de wielhub niet op de schijf. - almosawi (0), 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.