BMW 3-Serie: Geen vermogen, wel toeren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 330d

Ik zit sinds vanavond met het volgende probleem:

Als ik gas geef in de D komt de auto in het begin nog "redelijk" weg (meer toeren dan normaal nodig). Na 1 à 2 km's valt het vermogen helemaal weg en kan ik zoveel toeren maken als ik wil, maar blijf dus gewoon stil staan, ook handmatige tiptronic en R doen het niet. Lijkt alsof de koppeling (koppelomvormer?) versleten is. Doe ik de auto even uit en laat hem even rusten, kan ik weer rijden, maar hetzelfde verschijnsel speelt dan weer af. De 1e keer dat ik hier flink last van kreeg rook ik ook een stank die uit de motor/auto leek te komen.

Heb nog gekeken of ik ergens olie zag lekken, maar nee....

Op het dashboard kwam het teken van een tandwiel met een uitroepteken erin tevoorschijn.

Heeft iemand anders dit ook eerder gehad? Kent iemand dit probleem?

Bmw 3-serie, 330d, 2000, 266.000km

merius

Geplaatst door merius (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

15 jaar geleden - vegito

Denk dat je automaat stuk is.. is een veel voorkomend probleem. Bijna alle automaat bakken gaan stuk echt slechte bakken.

15 jaar geleden - merius

Vegito, bedankt.

Je hebt inderdaad gelijk. Heb contact gehad met wat dealers en deze vertelden mij allen dat de hele bak vernieuwd moet worden, iets wat na 266.000 km geen unikum is. Zo'n bak kost toch al snel €2000 (excl. montagekosten!).

Is dit een veel voorkomend probleem bij alle automaatbakken, dat ze het gewoon begeven na +/- 250.000, of vooral bij bmw?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.