BMW 3-Serie: motorloop varieert van toerental bij koude start.......

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 323 i

ik heb een 323 i automaat uit 2000 {e46},als ik hem s,morgens start varieert het toerental en als ik dan wegrijd hikt ie een beetje....bij het eerste beetje gasgeven houd ie even in,als ik dan meer gas geeft gaat het goed.

als de motor warm is is er weinig aan de hand,soms een klein beetje variatie toerental en hij houd niet in bij beetje gasgeven.

dus als de temperatuur buiten niet zo laag is heb ik er minder last van met de koude start


groet,Barry

Barry 323 coupe

Geplaatst door Barry 323 coupe (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

johanbmw (0) PRO, 15 jaar geleden

bougies gecontroleerd ?

Barry 323 coupe (0), 15 jaar geleden

nee,heb ik nog niet gecontroleerd,ik heb hem net 2 weken,was ingeruild,

maar hij loopt niet op minder dan 6 cilinders zegt mijn gevoel......hij loopt dan gewoon hoger en lager in toerental net of er ergens een lek is op dat moment.......hij loopt dan niet te pruttelen wat ik gewent ben als er 1 of 2 cilinders niet meewerken.......hij is gewoon een beetje aan het halen in z,n toerental

Barry 323 coupe (0), 15 jaar geleden

hij loopt ook niet overdreven te halen,1 keer ging ik achteruit en toen stil en in z,n d toen sloeg ie af.....

ArjanV (0) PRO, 15 jaar geleden

Lijkt het hierop?

http://www.youtube.com/watch?v=8uX6vguVx...


Kijk dan eens hier:

http://www.beisansystems.com



Let ook ff op de buitentemp in het filmpje.....

Barry 323 coupe (0), 15 jaar geleden

HEEY Arjan,

alvast bedankt voor nuttige tip,verkopen ze die seals hier ook in nederland ergens?

een maand geleden heb ik de auto warm gereden en ben toen de snelweg op gegaan en heb hem lekker even op toeren gehouden niet te leng en daarna gelijk olie ververst en filter en sindsdien slaat ie niet meer af en houd ie nagenoeg niet meer in bij koud wegrijden,hij haalt nog wel een beetje bij koud in toeren maar niet overdreven en als ie warm is loopt ie het strakst,dus ja misschien even aankijken.....werk jij zelf bij bmw of heb je er zelf ook een?,ik heb deze nu 2 maanden was ingeruild en ik was verkocht...hij lust wel een slok benzine rijd ook wel korte stukjes,of wat langer maar regelmatig optrekken wat ik over het algemeen normaal doe,maar mijn verbruik was laatst ook nog met een stuk snelweg 1 op 8.5 en ik ook wel 1 op 7.5 gereden en een keer 1 op 9 dus ja zou dat normaal zijn voor een 323 automaat? ik lees weleens zuinigere verhalen.....

groet Barry

BMWSpecialisten (0) PRO, 15 jaar geleden

Geen valse lucht ????
Vaak gaat de luchtbalg die tussen je luchtfilter en je gasklep zit stuk.
Of het vacuumslangetje bovenop je inlaatspruitstuk onder je motorafdekking.

Barry 323 coupe (0), 15 jaar geleden

HEEY robinho,

ik controleer mijn luchtbalg en het vacuumslangetje zaterdag wel op lekkage en dan hoor je het wel van mij,maar hij doet het vooral als ie koud is warm loopt ie het strakst of als je net komt aanrijden bij het stoplicht ook met warme motor staat ie een beetje even te dansen en daarna is het weg......je hoort van mij!

Barry 323 coupe (0), 15 jaar geleden

Hoi Robinho,

ik heb nog gekeken naar die lucht balg,zag geen lekkage,heb hem er niet afgehaald,waar gaan ze meestal lek,vlakbij het gasklephuis?

en welk vacuum slangetje bedoelde jij,ik zie wel een slangetje lopen van mijn brandstof druk regelaar?

kan het niet gewoon een sensor zijn,want als ie stationair strak loopt en aan mijn stuur draait varieert ie ook een paar hondert toeren en daarna is ie weer strak?

groet Barry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.