BMW E39 523i: Geheugen probleem met radio

Bouwjaar: 1996

Hallo kenners. Ik heb een probleem met mijn originele business radio n.l. dat als ik iedere keer de auto start ik de balance en de fader instellingen opnieuw moet instellen. Nu word er gelijk gedacht aan de Constante spanning van 12V. maar die is aanwezig. En ook dan is de vraag waarom alleen de balance en de fader terwijl de bass,treble,radiozenders en de volume niveau wel in het geheugen blijven. Heeft er iemand misschien een idee wat dit is. Schijnt wel een bekend probleem te zijn trouwens omdat ik op een bmw forum meerdere mensen ken die dit probleem hebben. Ik heb de radio er trouwens uitgehaald en het is een gewone bekende philips radio type is een 22dc786/23.

Wie kan mij helpen alvast bedankt voor de reacties

Werkpaard

Geplaatst door Werkpaard (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bmw523 (0), 16 jaar geleden

had hetzelfde voor en heb gewoon eentje in occassie gekocht,en deze werkt goed.Dus beter een ccassie kopen dan hem te laten maken,want dat kost minder hoor.

Jos S. (0), 16 jaar geleden

Er schijnt een geheugen IC-tje niet goed meer te werken.
Ben wel benieuwd welke IC het is en waar die in de radio zit.
Als iemand dat weet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.