BMW 3-Serie: grijze rook 318d

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 318d

Ik ben in het bezit van een 318td uit 2004 met 140.000 km op de klok.

Bij het doortrekken in zijn 2de, 3de, en 4de versnelling zie ik in de koplampen van mijn achterliggers dat hij een redelijke hoeveelheid grijze rook uitslaat. Ook bij het versnellen met de cc van 80 naar 100 km/u laat hij een walm achter. Overdag is weinig te zien van deze grijze rook, dan zie je bij stevig doortrekken een klein walmpje zwarte rook.

Ik rij gemiddeld 85 km per en dan met name 80 km/u stukken. Gelet op de drukte is het onmogelijk om harder te rijden,dus ik zet mijn cc dan ook op 80 en kachel rustig met verkeer mee. Een scheurmuis ben ik dan ook niet. Ik dacht in eerste instantie dan ook dat het te maken had met vuilophoping door het langzame rijden, echter nu heb ik hem een aantal keer opgetrokken en vanavond zelfs een stuk 180km/u gereden, maar na de volgende rotonde was de grijze rook gewoon nog aanwezig.

Het olie- en koelstofpijl blijft netjes op niveau. Ook het gebruik schommelt rond de 1:20. Dus vooralsnog hoef ik me geen zorgen te maken, toch? Echter ik vind het roken van mijn auto BMW onwaardig, zwarte rook mag bij een diesel maar geen grijze rook.

Wat kan dit zijn? Onlangs is mijn carterventilatie klepje vervangen.

beest23

Geplaatst door beest23 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kazan (0), 15 jaar geleden

grijze(grijsblauwe) rook is olie, ik zou het in die richting zoeken, tenzij het inspuitmoment is verlopen, althans mijn mening. daarentegen; in het donker kan je toch niet zien welke kleur rook jou wagen produceert, ben zelf ook wel een spiegelkijkertje, maar denk dat het gewoon een overdosis aan diesel is wat je ziet, en nog; een dieselmotor heeft een goede verbranding wanneer hij op ideale temperatuur is, met 80/u in z'n 5 zie ik dat niet zo gebeuren, anyway, zolang koelvloeistof op peil en zuiver blijft, oliepeil zoals het hoort en niet meer dan 1:20 zou ik me heus geen zorgen maken en af en toe de volledige pedaalradius gebruiken, ik zou het luchtinlaatsysteem wel s kontroleren, luchtfilter vuil betekent ook zwarte rook,


grtz marc

beest23 (0), 15 jaar geleden

Dank je.

Door in de koplampen van je achterligger te kijken kan je zien wat voor kleur het is. Zwart of grijs zit natuurlijk een heel verschil :-))

Overdag zie ik geen rook, behalve een klein walpje zwarte rook. Dus hieruit concludeer ik dat het grijs moet zijn. Wit is het zeker niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.