BMW 5-Serie: Handrem afstellen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525TDS

Hallo Mensen,

Even een kleine introductie, daar ik waarschijnlijk een beetje vreemde eend in de bijt ben, Ik heb mijn 525TDS meegenomen vanuit Nederland naar Curaçao. Leuk voor de baas hier, minder leuk voor de auto. Wegen vol met kuilen, zeer slechte diesel en weinig of geen kundige monteurs, al helemaal niet voor een turbodiesel. Ik heb mijn auto al een paar keer bij de locale dealer gehad, maar voor elk opgelost probleem krijg ik er 3 nieuwe bij.

Nu moet de auto voor een 2 jaarlijkse keuring. Dit is eigenlijk lachen, want het enige wat getest wordt zijn de lampen, de claxon en de remmen. Nu is dit laatste een mogelijk probleem, want de voetrem doet het prima, maar de handrem is minder te vertrouwen. Ik gebruik deze dan ook nooit, want het voordeel van een diesel is dat parkeren in versnelling al bijna een handrem is.

Maar goed, ik moet dus zien dat de handrem het in elk geval even weer doet, dus dacht ik aan de kabel iets aandraaien. Ik heb echter geen idee waar dat moet gebeuren en wat daarvoor eventueel moet worden uitgebouwd. Ik kan natuurlijk een plaatselijke monteur een dag lang laten zoeken, maar ik heb meer fiducie in de kennis op deze site.

Als dit werkt heb ik nog veel meer auto sores voor jullie.

Alvast bedankt.
Rob

robvb

Geplaatst door robvb (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

BMWWillem (0), 16 jaar geleden

Rob, je kunt het beste de achterwielen eraf halen en als je dan door een boutgat kijkt (vrij onderaan) zie je een tandwieltje. Door dit tandwieltje te verdraaien (de goede kant op) stel je je handrem. Als je de verkeerde kant opdraait is er nog niks aan de hand maar dan werkt je handrem helemaal niet meer. Het is wel ff goed kijken met een lamp/zaklamp

KawaBmw7 (0), 16 jaar geleden

Misschien nog makkelijker voor hem is binnen in de auto de hoes wat om de handrem zelf zit ff loshalen en dan met een 10 mm. sleuteltje de 2 boutjes ff iets aandraaien.

BMWWillem (0), 16 jaar geleden

Ja dat is wel zo maar het natuurlijk de verkeerde manier, maar het kan wel

robvb (0), 16 jaar geleden

Ik kan nog niet echt zeggen dat ie als een huis staat met de handrem erop, maar het is wel een stuk beter. Waarschijnlijk moeten de (hand)remschoenen vervangen worden. In ieder geval denk ik dat ie zo wel door de keuring komt. Een probleem opgelost en nog maar een stuk of tien te gaan. Bedankt voor deze oplossing heren.

Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.