BMW 3-Serie: Immitatie lambdasonde geeft problemen???Geplaatst: Ma 14 Apr 200

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320I coupé

Hallo,

Een tijdje geleden heb ik een NTK lambdasonde in mijn 320I laten monteren en ik denk dat deze problemen geeft. Als ik op de snelweg wil inhalen dat verbruikt'tie opeens heel veel benzine. Als ik gas bij geef dan verdwijnt de verbruiksmeter helemaal in de hoek terwijl dat metertje eigenlijk niet verder dan 20L/100km moet gaan, hoe diep je het gaspedaal ook intrapt. Resultaat, bij het bereiken van de gewenste snelheid gaat de verbruiksmeter niet terug naar de 8L/100km maar blijft hangen tussen de 10L/100 km en 20L/100km. Geef ik nog wat gas bij dan verdwijnt die verbruiksmeter helemaal in de hoek en verbruikt gruwelijk veel. Er moet eigenlijk een originele Bosch lambda sensor in maar ik dacht goedkoper uit te zijn met die NTK lambda van 127,50.. Daarbij kwam ook nog eens dat ik de stekker moest aanpassen omdat de vorm net iets anders was.

Wie heeft er ook zo'n NTK in zitten en heeft ook problemen hiermee?

Groet,
Marnas

Marnass

Geplaatst door Marnass (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Marnass (0), 16 jaar geleden

Even een update,

Hij loopt nu ook onregelmatig en dreigt soms te willen stilvallen. Vermogen is weg en reageert niet fijn op het gaspedaal, toerental stationair hoog. Nokkenassensor?? Krukassensor?

Ik hoop het niet, anders moet de hele inlaat eraf..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.